Priserna på väg upp för rymdresor med SXC - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Priserna på väg upp för rymdresor med SXC

Priserna på väg upp för rymdresor med SXCFör en vecka sedan meddelade Space Expedition Corporation de officiella biljettpriserna för Q1 och Q2 2013. Rymdresorna kommer att ske med Lynx som för närvarande håller på att utvecklas av XCOR Aerospace.

Biljetterna är indelade i tre klasser, "Pioneer", "Future Astronaut" och "Founder Astronaut". Den första klassen, "Pioneer" kommer att ha ett oförändrat pris om 95.000 dollar (där man betalar 50% i förskott), och kommer att ske med Lynx MkI från Mojave i Kalifornien. "Future Astronaut" och "Founder Astronaut" kommer att ske med andra generationens Lynx, MkII, och kommer att kosta 100.000 dollar. Skillnaden mellan dessa är att med den förra räcker det med att betala 50% i förskott och att resorna kommer att utgå både från Mojave och Curacao i den karibiska övärlden, till skillnad från den senare där man måste betala hela summan på en gång och att den endast kommer att utgå från Curacao. I "Founder Astronaut" ingår också de 100 första resenärerna som dessutom i priset får träning i en simulator.

De första kommersiella färderna med Lynx MkI är planerade att ske under det tredje kvartalet 2013 och med Lynx MkII från Curacao ett år senare.

Källa: http://spacexc.com/en/news/news/sxc-to-announce-official-2013-ticket-rates/
Bild: SXC  

  • Liknande artiklar: