Rymdturism – en höjdare på framtidens arbetsmarknad - Rymdturism.se

Rymdturism – en höjdare på framtidens arbetsmarknad

I vårt alltmer teknikintensiva samhälle finns en aldrig sinande efterfrågan på personer som besitter expertkunskaper inom datateknik, medicin, vetenskap och rymdteknik. På grund av den globala minskningen i barnafödande kommer det att i framtiden finnas stora möjligheter till arbete inom dessa områden. Inom rymdteknik och framförallt rymdturismen spås det en lysande framtid om man vill planera för ett arbete om fem år och framåt. 

Det kan kanske verka långsökt, men man räknar med att hela rymdturismindustrin snart kommer att ta riktig fart. Virgin Galactic har redan tagit emot uppemot 300 reservationer för sina suborbitala rymdresor, och Space Adventures planerar att anställa 10 rymdguider, säger deras taleskvinna Stacey Tearne. Dessa guider kommer att se till att turisterna får största möjliga upplevelse, från förberedelser till det att man landar igen på jordytan. Dessutom planeras världens första rymdhotell att tas i bruk runt 2012, vilket kan bli starten för en hel ny sektor av arbeten som kan komma att kräva färdigheter inom rymden och rymdfart kombinerat med en stor servicekänsla.

Det man kan locka kommande anställda med är att man får uppleva och utforska rymden på arbetstid, och dessutom få betalt för det. Lönerna lär enligt webbplatsen salery.com hamna på omkring drygt en 500.000 kronor om året.
Vill du ha ett sådant jobb i framtiden bör du se till att du minst har en fil. kand. examen i flyg- eller rymdteknik, en förkärlek för äventyr på höga höjder och en stark övertygelse att människan gör stora vinster på att utforska rymden. Så det är bara att sätta igång och satsa.

Källa: http://www.msnbc.msn.com/id/20283894/?pg=10#biz_FOB_future_jobs
Foto: The Daily Galaxy

  • Liknande artiklar: