Biljett kvar till månen – för en miljard - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Biljett kvar till månen – för en miljard

Biljett kvar till månen – för en miljardDet finns fortfarande en plats kvar till en flygresa runt månen för "en vanlig turist". Biljetten kostar dock 150 miljoner dollar – motsvarande cirka en miljard kronor. Den första biljetten till resan år 2015 har köpts av "en känd person".

Planen är att skicka upp en Soyuz rymdfarkost med tre personer ombord från Baikonur i Kazakstan – varav två betalande turister. Space Adventures vd Eric Anderson har bekräftat att de har sålt den första flygresan för 150 miljoner dollar. Rymdresan kommer att genomföras med den ryska Soyuz-farkosten någon gång runt 2015, skriver forskning.no.

Hela svängen runt månen kommer att ta cirka en timme, medan resan från start till landning tar cirka nio dagar.

Eric Anderson vill dock inte avslöja vem resenären är:

– När vi talar om det för er, kommer ni att känna igen namnet, säger Anderson.

Tidigare har det funnits spekulationer att den första resenären att flyga runt månen skulle vara den ryska oligarken och oljemagnaten Roman Abramovich, mannen som bland annat äger fotbollsklubben Chelsea.

Det ryska rymdföretaget Energia, som designar och tillverkar Soyuz kapslarna erbjuder två olika typer av rymdresor – en 9-dagars resa till månen och tillbaka, och en längre resa som också kan inkludera ett besök på den internationella rymdstationen.

Vem tror du kommer bli de första rymdturisterna på en resa runt månen?

Källa: http://www.svd.se/nyheter/utrikes/biljett-kvar-till-manen-for-en-miljard_6980217.svd
Foto: Air & Space Magazine

  • Liknande artiklar: