Brittisk företag erbjuder turistresor till månen - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Brittisk företag erbjuder turistresor till månen

Brittisk företag erbjuder turistresor till månenDet brittiska företaget Excalibur Almaz planerar att erbjuda privatpersoner resor i omloppsbana runt månen. Den första 800.000 kilometer långa färden kan komma att ske så tidigt som 2015 i en renoverad gammal sovjetisk Soyuz-kapsel.


Trippen beräknas ta cirka sex månader, och efter uppskjutningen från jorden samt genomfört månvarv i kapseln kommer man docka med en av två rymdstationer från 1970-talets sovjetiska Sljut-era som har plats för tre personer styck.

– Vi är klara att börja sälja biljetter, säger Art Dula, grundare av det Isle of Man-baserade Excalibur Almaz, under the 3rd European Space Tourism Conference som nyligen hölls vid Royal Aeronautical Society i London.

Priset för en biljett uppgår till närmare 1,1 miljarder kronor. I det priset ingår träning inför resan under ett helt år, inklusive lektioner i hur man manövrerar farkosten. Men eftersom Excalibur Almaz  har utrustat farkosten med modern elektronik och avancerad programvara, kommer det mesta av själva flygningen att styras av datorer. Varje kapsel kan användas 15 gånger, och varje rymdstation har en livslängd på 15 år. Testflygningen kommer att ske år 2014, och om allt går enligt planerna kommer de första resenärerna att bege sig iväg 2015.

Marknadsstudier genomförda av Futron av visar på att man i det mest försiktiga beräkningarna, kan sälja runt 30 biljetter mellan 2015 och 2025. Nog för en månresa per år.

Art Dula poängterar dock att månresan är mycket mer än en turistresa som de som Virgin Galactic erbjuder. Resan är mer av en privat expedition än en sightseeing-resa.

Källa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2161646/Excalibur-Almaz-prepares-tourist-trips-moon-500k-mile-round-trip-cost-100m.html
Foto: Daily Mail
 

  • Liknande artiklar: