EADS Astrium börjar erbjuda rymdresor med start 2012 - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

EADS Astrium börjar erbjuda rymdresor med start 2012

EADS Space Tourist PlaneRika och äventyrslystna personer kan nu skriva upp sig för en suborbital rymdresa med det europeiska rymdbolaget EADS Astrium. Under den 58th International Astronautical Congress meddelade EADS Astrium att de inom de närmsta fem åren kommer att erbjuda rymdturist-paket på en global marknad. 

– För en summa på omkring 200.000 euro kan man ta en rymdresa som varar i ett par timmar, säger Christophe Chavagnac, chefsdesigner och projektledare för Astriums rymdturism projekt. Dessa rymdturister kommer att få uppleva något som fram till nu bara har varit ett privilegium för de 450 astronauter och kosmonauter som har varit ute i rymden under de senaste 5 decennierna.

Någon gång efter 2012 kommer ett rymdfarkost en gång i veckan att lyfta precis som ett vanligt flygplan och med hjälp av en raketmotor kommer farkosten sedan att skjutas iväg mot rymden till en höjd av 100 kilometer. Projektet är planerat till att starta 2009 när finansieringen om 1 miljard dollar är tryggad. Under de senaste 12-18 månaderna har de arbetat intensivt med att utveckla den rymdfarkost som kommer ta 4 passagerare ut i rymden.

– Lockelsen med rymdturism är den unika upplevelsen, hänförelsen av att se jorden från rymden, den status det ligger i att ha varit uppe i rymden, samt den kick man får av att uppleva tyngdlöshet, säger Christophe Chavagnac.

Källa: http://www.space-travel.com/reports/European_Agency_Offers_To_Take_Indians_For_A_Space_Ride_999.html
Bild: EADS Astrium

  • Liknande artiklar: