En biljett till månen är såld - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

En biljett till månen är såld

En biljett till månen är såldKommersiella turistresor runt månen ser ut att bli mer realistiska än någonsin. Space Adventures vd Eric Anderson har bekräftat att de har sålt den första flygresan runt månen för 150 miljoner dollar. Rymdresan kommer att genomföras med den ryska Soyuz-farkosten någon gång runt 2015.

Men Eric Anderson vill dock inte avslöja vem resenären är, när han igår talade på Digital-Life-Design konferensen i München.

– När vi talar om det för er, kommer ni att känna igen namnet, säger Anderson.

Tidigare har det funnits spekulationer att den första resenären att flyga runt månen skulle vara den ryska oligarken och oljemagnaten Roman Abramovich, mannen som bland annat äger fotbollsklubben Chelsea FC.

Space Adventures hoppas på att få sälja fler biljetter och säger att förhandlingar pågår med en andra potentiell månresenär. Även om en tripp till månen är allt annat än billigt, finns det tillräckligt med många väldigt rika personer som är villiga att betala för en sådan resa.

Det ryska rymdföretaget Energia, som designar och tillverkar Soyuz kapslarna erbjuder två olika typer av rymdresor; en 9-dagars resa till månen och tillbaka, och en längre resa som också kan inkludera ett besök på den internationella rymdstationen.

Källa: http://www.newspacejournal.com/2011/01/23/space-adventures-and-virgin-galactic-make-a-little-news-in-munich/
Foto: NASA

  • Liknande artiklar: