För första gången finns träningsmöjlighet tillsammans med en rymdturist - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

För första gången finns träningsmöjlighet tillsammans med en rymdturist

Richard Garriott tränarIdag meddelade Space Adventures, att det nu för första gången är möjligt för en privatperson att tillsammans med företagets kommande rymdturister till den Internationella rymdstationen att gå i träning för en orbital rymdresa. Prislappen ligger på 3 miljoner dollar, vilket är en tiondel av vad den egentliga rymdturister betalar, och inkluderar all obligatorisk träning vid Gagarin Cosmonaut Training Center, boendekostnader i Star City och andra träningsorter. 

– Att medverka som en officiell reservdeltagare är en chans som man kanske bara får en gång under hela sitt liv, att på plats själv få uppleva hur våra klienter tränar inför sin rymdresa, sa Eric Anderson, vd för Space Adventures.  Det är med stor glädje som vi, tillsammans med Richard, kan erbjuda denna plats till allmänheten. Den som kommer att bli utvald som inte bara har ett genuint intresse för bemannade rymdfärder, men som också har möjlighet att aktivt delta i Richards resa, vilket bland annat innebär framträdande i TV dokumentärer.

Fullvärdig kosmonaut 

Richard Garriott, berömd spelutvecklare och son till en tidigare astronaut vid NASA, planerar för närvarande en resa till den Internationella rymdstationen till oktober 2008, och kommer att starta sina förberedelser inför resan i början av nästa år.

– Jag vill engagera så många människor som möjligt i min rymdresa och detta är ett av det mest innovativa sättet att göra det på, säger Richard Garriott. Jag skulle vilja uppmuntra alla som någon gång drömt om att få resa ut i rymden att ta kontakt med Space Adventures.  Förutom att denna person officiellt kommer att betraktas som en "fullt tränad kosmonaut" och vara en fullvärdig medlem i den officiella besättningen, en utmärkelse som färre än 1000 person hittills har haft, kommer vi tillsammans att ta ytterligare ta ett steg framåt mot människan expansion i kosmos.

Richard Garriotts rymdfärd är den första i en serie av turer som kommer att innefatta kommersiell aktiviteter ombord ISS, med en räckvidd som sträcker sig från kommersiell forskning till utbildning. För mer information, besök Richard Garriotts webbplats, www.RichardInSpace.com, och www.SpaceAdventures.com/backup.

Källa: http://www.spaceadventures.com/index.cfm?fuseaction=news.viewnews&newsid=576
Foto: Space Adventures

  • Liknande artiklar: