Första företaget som chartrar en resa till rymden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Första företaget som chartrar en resa till rymden

Salah Sharaf, styrelseordförande hos Sharaf TravelEtt arabiskt företag med säte i Dubai har lagt en depositionsavgift om 500.000 dollar för att för företagets toppskikt få chartra en hel resa med Virgin Galactics kommande rymdskepp SpaceShipTwo. Än så länge är företaget okänt, men mer detaljer kring affären kommer troligen att offentliggöras senare under juli månad. Detta är det första företaget som bokar in en privat charterresa hos Virgin Galactic. 

Hela affären, den första hittills i sitt slag, är värt 1.2 miljoner dollar och den genomfördes genom Sharaf Travel som är Virgin Galactics representant i den Förenade Arabemiraten. Det tog bara 9 månader från det att Sharaf Travel förra året gick ut med ett pressmeddelande om att man nu tog emot beställningar på charterresor ut i rymden tills man fick den första beställningen. Flygturen förväntas att äga rum någon gång under 2010.

– Charterresor i rymden erbjuder unika möjligheter för företag att bli förknippade med rymdturism, säger Mr Salah Sharaf, styrelseordförande på Sharaf Travel. Alternativt kan familjer eller goda vänner tillsammans chartra ett rymdskepp. Jag kan inte tänka mig något bättre än att dela en sådan spännande upplevelse med sina närmaste.

Inte första gången

Även om det är första gången ett företag gör en sådan bokning, så är det inte den första gången någon har bokat ett chartrat rymdplan hos Virgin Galactic. I januari i år bokade en amerikansk privatperson en hel farkost.

Källa: http://v4.test.arabianbusiness.com/516458-arab-company-charters-space-craft-in-world-first
Foto: Sharaf Group

  • Liknande artiklar: