Gift dig i rymden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Gift dig i rymden

Space Wedding logotypeBröllopet är för brudparet en stor och viktig händelse som man vill göra till ett oförglömligt minne. Vanligast är att man gifter sig i kyrkan, men även alternativa varianter finns där ceremonin sker ute i naturen, eller under ett fallskärmshopp, eller under en dykning bland korallrev. Nu finns det ytterligare en variant. Att gifta sig i rymden. En japansk firma har nu börjat ta emot reservationer för par som bokstavligen vill ta det stora steget ut i det okända genom att åka ut i rymden och ge varandra sitt äktenskapslöfte. Den första vigseln planeras att äga rum 2011. 

Varje par kommer att få betala motsvarande 2.3 miljoner dollar för ceremonin som kommer att genomföras på 100 kilometers höjd i en liten rymdfarkost. Under den drygt timmeslånga resan kommer själva vigseln att äga rum under de minuter som man är tyngdlös. Bruden och brudgummen kommer att kunna ta med sig en präst och två gäster med sig på resan. Priset inkluderar även en brudklänning och en bröllopsfest på marken, samt logi, transport, en obligatorisk 4-dagars träningskurs och en livesändning till vänner och familj som befinner sig i en mottagningssal på marken.

Företaget bakom denna satsning, First Advantage, har skrivit ett avtal med Rocket Plane som kommer att utföra rymdresorna från en rymdhamn i Oklohoma. Trots att företaget är japanskt menar First Advantage att deras flesta kunder finns i Kina och i Mellanöstern. Mer information om detta kan hittas på http://spacewedding.jp. Dock är informationen ännu bara på japanska.

Från internetdejt till bröllop i rymden

Cindy Cashman och Mitch Walling - det första paret att gifta sig i rymden.Det första paret ut är Cindy Cashman och Mitch Walling. Cashman är en entreprenör och författare vars böcker har sålt i miljontals exemplar.

– Jag kom på idén för mer än ett år sedan i samband med att jag mediterade. Jag ville bli den första som gifte sig i rymden, och sedan dess har jag försökt göra vad jag kan för att min dröm ska bli verklighet, säger Cindy.

Den kommande maken träffade hon via ett intensivt dejtande på nätet. Efter att Mitch Walling friade till henne berättade hon om sitt lite speciella val av plats för bröllopet.

– Jag blev rejält överraskad. Jag trodde aldrig att jag skulle gifta mig i rymden, säger Mitch.

Dock finns det ett frågetecken kring huruvida ett giftermål i rymden är giltigt eller inte eftersom ingen kan formellt erkänna det i lagens mening. Men Cindy Cashman är övertygad om att detta frågetecken har rätats ut tills hon ska gifta sig.

Källa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1030746/Couples-offered-1m-space-weddings-world.html
Foto: Daily Mail

  • Liknande artiklar: