Intervju med Virgin Galactics chefstestpilot - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Intervju med Virgin Galactics chefstestpilot

Intervju med Virgin Galactics chefstestpilotLyssna Rob Coppinger har på sin blogg Hyperbola intervjuat David Mackay, chefstestpilot på Virgin Galactic. Han arbetar på deltid som testpilot och samarbetar med Scaled Composites under utvecklingsarbetet av SpaceShipTwo. Resten av sin tid fortsätter han att arbeta för Virgin Atlantic, som han började på 1995.

Före sin tid på Virgin Galactic arbetade han i 16 år som pilot för Storbritanniens flygvapen, Royal Air Force, där han också var testpilot. Han och övriga testpiloter, Steve Johnson, Alex Tai, som tidigare var operativ chef för Virgin Galactic, och Alistair Hoy, kommer att gå igenom en 27 månader lång utbildning, som inleds med nio månader av träning med snabba jetplan och med plan för parabelflygninga. Därefter kommer nio månader av flygningar med bärflygplanet WhiteKnightTwo. Slutlogen kommer de sista nio månaderna att tillbringas med SpaceShipTwo. Efter genomförd träning kommer de att flyttas över till Virgin Atlantic som behöriga piloter och astronauter.

Både David Mackay och Alex Tai har tidigare flugit SpaceShipTwo i simulator hos Scaled Composites i Kalifornien för att ge feedback på gränssnittet hos SpaceShipTwo. Alistair Hoy har ansvar för att ta fram en manual för WhiteKnightTwo och SpaceShipTwo.

– När de kommersiella flygningarna kommer igång kommer vi att ha två piloter placerade i WhiteKnightTwo, två stycken i SpaceshipTwo, en i markkontrollen, och förmodligen en i ett följeplan, säger Alex Tai, som kommer att vara pilot i SpaceShipTwo på den första kommersiella flygningen.

Med en flygning i veckan har Virgin Galactic som mål att ha 30 piloter som flyger 10 stycken SpaceShipTwos, med möjlighet att utöka styrkan med sju piloter.

Inspelningen gjordes under en telefonintervju. Klicka här för att lyssna på den drygt 16 minuter långa intervjun.

Källa: http://www.flightglobal.com/blogs/hyperbola/2009/03/audio-virgin-galactics-chief-t.html
Foto: Virgin Galactic

  • Liknande artiklar: