Lynx börjar ta turister ut i rymden nästa år - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Lynx börjar ta turister ut i rymden nästa år

Lynx börjar ta turister ut i rymden nästa årVideosekvens Äventyrare som söker efter den ultimata resan kan snart förverkliga den drömmen, när det suborbitala rymdskeppet Lynx börjar lyfta från Kalifornien 2013 och den lilla pittoreska ön Curacao i den karibiska övärlden året därpå.


Detta uttalandet kom från XCOR under ett pressmöte när de samtidigt tillkännagav sitt samarbete med Space Expedition Corporation (SXC), som tidigare hette Space Expedition Curacao. Detta hollandsbaserade rymdturismföretaget kommer nu att ansvara för all marknadsföring, biljettförsäljning samt tillsammans med partners erbjuda utbildning och förberedelser inför rymdflygningarna..

XCOR Aerospaces tvåsitsiga rymdfarkost Lynx är gjord för att kunna ta en pilot och en passagerare till en höjd av drygt 100 kilometer. Eftersom den kan starta och landa från en helt vanlig flygplats, är det möjligt att göra fyra flygningar per dag.

Biljettpriset för en tur ombord Lynx ligger på 95000 dollar, vilket även omfattar träningen man måste göra innan själva rymdfärden. Det är mindre än hälften vad man får betala för en resa med Virgin Galactics SpaceShipTwo. Genom att erbjuda en rymdresa till en lägre kostnad hoppas XCOR och SCX på att göra rymden tillgänglig för en större massa. Hittills har XCOR och SXC tillsammans tagit emot över 175 reservationer från kunder som är ivriga över att åka ut i rymden.

Spaceport Sweden var på plats under pressmötet och har sedan tidigare nära kontakt och dialog med SXC samt XCOR som också besökt Kiruna under 2011 för att se vilka möjligheter Spaceport Sweden erbjuder för framtida rymdflygningar.
 
– Vi gratulerar både SXC och Mojave Air & Space Port och gårdagens launchevent var ytterligare en viktig händelse för den kommersiella rymdindustrin som nu börjar få sitt genombrott på allvar, säger Karin Nilsdotter, vd Spaceport Sweden.

Källa: http://www.foxnews.com/scitech/2012/06/09/new-rocket-plane-to-begin-space-tourist-launches-in-2014/
Foto: XCOR Aerospace

 


 

  • Liknande artiklar: