Ny design på Armadillos suborbitala rymdfarkost - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Ny design på Armadillos suborbitala rymdfarkost

Armadillo konceptDen senaste informationen från Armadillo Aerospace kring deras projekt för en suborbital rymdfarkost har som oftast detaljerade tekniska beskrivningar av deras raketmotor. Men denna gång inkluderar de även några illustrationer på hur deras farkost med plats för en person kan komma att se ut. 

I en transparent bubbla, som är placerad ovanpå ett paket bestående av sex bränsletankar, kommer passageraren att ligga och flyta omkring i när de når maxhöjden. John Carmack, grundare av Armadillo Aerospace, varnar dock för att man inte ska läsa in alltför mycket tekniska detaljer i dessa konceptbilder.

Nu har man även utfört tester på motorerna under fullt gaspådrag, något som inte har gjorts på över ett år. Med ett nytt insprutningssystem fick motorn bättre hållbarhet, men med ett lägre tryck. Det visade sig att motorns mynningar satt för långt isär. Genom att sätta de tätare och med hjälp av en ny förbränningskammare fick man ett bättre tryck, men förbränningen var inte riktigt helt stabil.

 

Källa: http://www.armadilloaerospace.com/n.x/Armadillo/Home/News?news_id=356
Bild: Armadillo Aerospace

  • Liknande artiklar: