Project Enterprise finner finansiering i Malaysia - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Project Enterprise finner finansiering i Malaysia

Project Enterprise finner finansiering i MalaysiaI en kort nyhetsnotis anger Talis Enterprise att man har ordnat finansieringen för sitt suborbitala rymdskepp "Black Sky" med hjälp av Space Tourism Society - MC (STS-MC) i Malaysia.


Projektet startade för flera år sedan av ett schweiziskt-tyskt team och sedan dess har man sökt olika samarbetspartners för att kunna vidareutveckla sitt koncept på en suborbital rymdfarkost. Nu har man sedan förhandlingarna med den Malaysiska organisationen startade 2009 lyckats komma i hamn, som förutom att det innebär en säkrad finansiering för "Black Sky" även innefattar konstruktionen av rymdhamnen Spaceport Malaysia strax utanför Malacca.

I maj månad i år skrev Talis Enterprise vd, Frank Marco Guenzel, och styrelsen för Space Tourism Society - MC (STS-MC) i Kuala Lumpur, Malaysia, under ett avtal för en full finansiering för konstruktionen av "Black Sky". Finansiering gjordes möjlig genom försäljning av landområden i anslutning till Space Center Malacca, som kommer att utgöra en del av Spaceport Malaysia.

Deras plan liknar mycket den som XCOR har för Lynx, vilket innebär att "Black Sky" är en rymdfarkost med plats för två personer som kommer att tas upp till en höjd av drygt 100 kilometer.

Källa: http://hobbyspace.com/nucleus/?itemid=38483
Bild: Talis Enterprise
 

  • Liknande artiklar: