Projekt Enterprise genomför testflygningar i november - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Projekt Enterprise genomför testflygningar i november

Projekt Enterprise genomför testflygningar i novemberDet europeiska samarbetsprojektet kring en satsning på en suborbital farkost för rymdturister, Project Enterprise, kommer att i november att utföra ett par tester under parabelflygning med ett tjeckiskt L-39, för att se om det är lämpligt att användas under nästa tyngdlösa förhållanden.

De första testerna kommer att genomföras med ett tjeckiskt L-39 jetplan vid flygplatsen i Peenemünde, som först och främst är till för att se om planet är lämpligt för forskningsändamål i så kallade parabelflygningar där man skapar artificell tyngdlöshet. Talis Enterprises chefsingejörerer kommer tillsammans med ett forskningsteam under ledning av Dr. Oliver Ullrich och Dr. Habil Engelmann att övervaka hela testflygningen. Samtidigt som testet genomförs hålls en presskonferens för att informera om statusläget för detta projekt.

Den specifika dagen för denna händelse är inte helt fastställd, men kommer att annonseras inom tre veckor.

Källa: http://talis-enterprise.de/Talis/index.php?option=com_content&task=view&id=76&Itemid=29
Bild: Architecture and Vision

  • Liknande artiklar: