Rocketplane Global reser sig ur askan och söker finansiering för rymdplan - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Rocketplane Global reser sig ur askan och söker finansiering för rymdplan

Rocketplane Global reser sig ur askan och söker finansiering för rymdplanRocketplane Global, som gick under för två år sedan är nu räddat ut ur sin konkurs, är nu på jakt efter 100 miljoner dollar i investeringar för att bygga den suborbitala rymdfarkosten med plats för sex personer.

Chuck Lauer sa under Next Generation Suborbital Researchers Conference i Palo Alto, Kalifornien, att företaget tråcklade sig ur en konkurs förra året och går nu under ett nytt namn kallat Space Assets, LLC. Detta är ett holdingbolag med säte i Wisconsin. Den ursprungliga anhängaren George French är också involverad i denna nya satsning.

Space Assets var den som la det vinnande budet på konkursboet i december för tillgångarna i bolaget Rocketplane Kistler, där bland annat Rocketplane Globals varumärke och immaterialrätt ingår.

Planen är att samla kapital för att förverkliga rymdfarkosten Rocketplane XP och att flyga den från Europa och Asien genom att hyra ut den till intressenter. Ett dotterbolag, SpaceLinq N.V., har bildats i Holland för att ta hand om den europeiska marknaden. Tänkbara platser att flyga från är rymdhamnar i Holland och i Barcelona. Ett bolag är också på väg att sättas upp i Asien.

– Invensteringsklimatet är fortsatt dåligt i USA, så därför söker vi investerare utomlands, berättade Chuck Lauer.

För att inledningsvis kunna dra in kapital planerar Space Assets att inom två år sända upp nyttolaster suborbitalt med hjälp av modifierade F-104 stridsflygplan.

Rocketplane Global förklarades bankrutt 2010 efter att ha spenderat omkring 25 miljoner dollar för att utveckla sin rymdfarkost. Företaget fick också 17 miljoner dollar i skattelättnad från myndigheterna i Oklahoma om man drev verksamheten vid rymdhamnen i Burns Flat.

Vad tror du? Kommer Rocketplane XP någonsin att lyfta?

Källa: http://www.parabolicarc.com/2012/02/28/rocketplane-global-out-of-bankruptcy-seeks-funding-for-space-plane/
Bild: Rocketplane Global

  • Liknande artiklar: