Schweizare planerar tyngdlöshetsflygningar från rymdskyttelns gamla landningsbana - Rymdturism.se

Schweizare planerar tyngdlöshetsflygningar från rymdskyttelns gamla landningsbana


Deprecated: strtotime(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/com_content/article/default.php on line 96

Schweizare planerar tyngdlöshetsflygningar från rymdskyttelns gamla landningsbana

Videosekvens Flyg- och rymdföretaget Swiss Space Systems (S3) har tecknat en avsiktsförklaring (MOU) med Space Florida för ett framtida utnyttjande av deras landningsbanor och tillhörande infrastruktur för sin flygverksamhet. 2015 är det tänkt att S3 ska börja med att erbjuda tyngdlöshetsflygningar.

Space Florida har tidigare arbetat med Kennedy Space Center och Cape Canaveral med syftet att kunna använda dess infrastruktur för kommersiellt bruk, vilket ger avsevärda tid- och kostnadsbesparingar för kommersiella aktörer.

– Florida erbjuder flera stora fördelar, bland annat ett strategiskt geografiskt läge samt tillgång till viktig infrastruktur och kompetent personal, som bidrar till att göra det möjligt för vår framgång, säger Pascal Jaussi, grundare och VD för Swiss Space Systems.

På kort sikt, kommer S3 att här erbjuda tyngdlöshetsflygningar ombord en modifierad version av den senaste generationens Airbus flygplan med start 2015. Dessa flygningar gör det möjligt för passagerare för att uppleva tyngdlöshet på liknande sätt som astronauterna gör i rymden. Flygningen varar mindre än 2 timmar, under vilken 15 parabler görs, där var och en ger 20 till 25 sekunder av reducerad gravitation eller tyngdlöshet. På längre sikt kommer S3 genomföra tyngdlöshetsflygningar på mer än 15 platser runt om i världen.

– Vi kommer via vårt online bokningssystem att göra rymdupplevelser tillgängliga för alla, sammanfattar Robert Feierbach, chef för S3 i USA.

Du kan välja din egen upplevelse

Priserna finns i tre nivåer beroende bland annat på var i planet jag vill vara. Mitt i planet finns Party Zone, som är lämpad för upp till 40 passagerare. EN biljett här kostar under 2000 euro, vilket gör det till världens mest prisvärda tyngdlöshetsflygning. Längst bak i planet Premium Zone. Detta lyxiga avsnitt ger mer utrymme för var och en av högst 28 passagerare. En Premium Zone biljett kostar 5000 euro och inkluderar speciella aktiviteter som att leka med vätskor och ballonger. Passagerarna kommer också att få en exklusiv Breitling S3 ZeroG klocka och får behålla sin S3 flygdräkt. Längst fram finns den mest exklusiva delen, VIP Room, med plats för upp till 12 passagerare kan man få en skräddarsydd upplevelse. Kostnaden för hela det utrymmet ligger på 50000 euro. VIP-passagerare kommer också att få en exklusiv Breitling S3 ZeroG klocka och sin S3 flygdräkt.

Källa: http://www.s-3.ch/en/home/2013/10/08/spaceport-colorado-and-s3-sign-memorandum-of-understanding

  • Liknande artiklar: