Space Adventures är beredda att skicka två rymdturister till ISS åt gången 2012 - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Space Adventures är beredda att skicka två rymdturister till ISS åt gången 2012

Space Adventures är beredda att skicka två rymdturister till ISS åt gången 2012Det ser ut som antalet turister som åker till den internationella rymdstationen kommer att öka och ske allt oftare, och dessutom tidigare än vad de flesta trott. I varje fall enligt en rysk talesman som har kopplingar till det amerikanska företaget Space Adventures.

Space Adventures är det enda företag som av den ryska rymdflygstyrelsen Roscosmos är berättigad till att välja ut och sluta avtal med kandidater för att efter obligatorisk träning skickas upp till den internationella rymdstationen. Nu meddelar man att de från och med 2012 ska kunna skicka iväg två rymdturister mot ISS åt gången ombord den ryska Soyuz farkosten.

– Vi har arbetat med detta projekt under ett flertal år. Varje rymdkapsel ska kunna ta två turister och en professionell kosmonaut. En av turisterna kommer att få genomgå en utbildning till färdmekaniker på ett och ett halvt år, sa Sergey Kostenko, chef för Space Adventures kontor i Ryssland.

En av anledningarna till att Space Adventures nu kan använda minst en Soyuz kapsel för rymdturism ändamål beror på att RSC Energia kan öka kapaciteten till att bygga fem Soyuz farkoster per år istället för fyra som tidigare. I Space Adventures åtagande ligger att de står för konstruktionskostnaderna för denna femte Soyuz kapsel, kostnaderna för att skjuta upp den och lönen för den ryska kosmonaut som ska vara pilot. Detta ska dock inte vara något problem för Space Adventures eftersom de redan har ett antal kandidater som är villiga att betala för en rymdresa, bland annat den ryskfödda amerikanska miljardären och delgrundaren av Google Sergey Brin. För närvarande kostar en 10-dagars resa till ISS omkring 35 miljoner dollar.

Källa: http://en.rian.ru/russia/20091002/156327887.html
Foto: Sergey Kazak

  • Liknande artiklar: