Space Adventures ger en bild över sina suborbitala och orbitala rymderbjudanden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Space Adventures ger en bild över sina suborbitala och orbitala rymderbjudanden

Space Adventures ger en bild över sina suborbitala och orbitala rymderbjudandenFör två månader sedan, under International Space Development Conference i Chicago, tillkännagav Space Adventures att man hade inlett ett samarbete med Amadillo Aerospace för att utveckla farkoster ämnat för rymdturister. Under New Space 2010 konferensen som nyligen avslutades i Kalifornien gjorde Tom Shelley, Space Adventures nya vd, en sammanfattning av företagets planer för suborbitala rymdfärder.

Shelly kom dock inte med några större nyheter under fredagens presentation, utan visade istället en resumé över företagets planer på att låta Armadilllo Aerospace utveckla en rymdfarkost som kan fylla vad som Shelley säger vara en kolossal marknad - rymdturismen. Han påpekade att det bara i USA finns ungefär 10 miljoner personer med tillgångar på mer än 1 miljon dollar, och som följaktligen skulle om de vill ha råd att betala de 100.000 dollar som en suborbital resa kostar. Shelly fortsatte med att referera till en undersökning gjord bland hundra personer som äger ett jetplan, att 69% av dessa säger att de är intresserade av att åka ut i rymden.

– Det finns en marknad, och vi har bara precis börjar skrapa på ytan, sa Tom Shelley.

En utmaning som företaget har fått bemöta, är att ge bild av hur en suborbital rymdresa kommer att te sig, något som kan bli svårt eftersom de ännu inte har några färdiga rymdfarkoster.

– Vad vi saknar är den faktiska rymdresan, den verkliga händelsen där en verklig person, en verkligt betalande passagerare, går ombord farkosten som vi sedan tar upp i en suborbital bana. Vid den tidpunkten kommer marknaden säkert att bokstavligen explodera, sa Tom Shelley.

Nya kontrakt kring framtida orbitala resor

Shelley nämnde också lite kort om Space Adventures kommande planer kring orbitala rymdresor, och antydde att nya framsteg är på gång. Hittills har de inte haft några som helst problem att fylla den plats ombord de ryska Soyuz-farkosterna som de har blivit erbjudna för att ta betalande passagerare till den internationella rymdstationen. På frågan varför de ännu inte har gjort en orbital resa speciellt för rymdturister, sa Shelley att det beror på kostnaden.

– När priset går från 20 till 35 miljoner dollar och mer under en väldigt kort tid, är det en utmaning att hitta kunder som är villiga att lägga upp den summan. Men kunderna finns där, och under de kommande månaderna kommer vi med ett par roliga och spännande tillkännagivanden kring framtida rymduppdrag och kontrakt som vi har skrivit under, sa Tom Shelly

Källa: http://www.newspacejournal.com/2010/07/24/space-adventures-suborbital-and-orbital-update/
Foto: New Space Journal

  • Liknande artiklar: