Space Adventures har reserverat två platser inför kommande turer med Soyuz rymdfarkosterna - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Space Adventures har reserverat två platser inför kommande turer med Soyuz rymdfarkosterna

Space AdventuresI går slutförde Space Adventures sina förhandlingar med den ryska rymdflygstyrelsen (FSA) om två platser ombord de kommande resorna med Soyuz TMA rymdfarkosterna för sina kommersiella resenärer. Space Adventures gjorde sig berömda 2001 då de som första företag skickade upp världens första rymdturist, Dennis Tito, till den Internationella rymdstationen ISS. Sedan dess har ytterligare fyra andra privata betalande rymdturister tagit sig upp på ISS, alla med hjälp av Space Adventures. De två platserna som Space Adventures nu har köpt gäller för Soyuz TMA-13 hösten 2008 och Soyuz TMA-14 våren 2009. 

– Med de lyckade turerna vi har haft med de fem första privata rymdresenärerna, har vi inte bara skapat en rymdturism industri, utan även nu utifrån den ökande efterfrågan, försäkrat oss för ytterligare två platser på Soyuz farkosterna och har även lagt fram önskemål till den ryska rymdflygstyrelsen om att köpa platser till 2010 och framåt, sa Eric Anderson, styrelseordförande och vd för Space Adventures. Denna unika möjlighet som Space Adventures har i och med dessa platser har gjort att vårt team kan ta kontakt med potentiella klienter från hela världen och som har ett stort intresse i privata rymdfärder, har det finansiella kapitalet samt en omättlig önskan att utforska.

Vem som åker kommer snart att avslöjas

Vem som tar dessa två platser för en orbital rymdresa kommer Space Adventures att avslöja under de kommande veckorna.

– Vi har precis slutit avtal med dom som vill flyga i framtiden, men vi är inte främmande för att tala med fler om en specifik plats, och vill även alltid uppmuntra andra intresserade att ta kontakt med oss, eftersom de som är engagerade och verkligen vill kommer att få åka först, säger Eric Anderson.

 

Källa: http://www.spaceadventures.com/index.cfm?fuseaction=news.viewnews&newsid=540
Bild: Space Adventures

  • Liknande artiklar: