Space Adventures köper upp Zero Gravity Corporation - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Space Adventures köper upp Zero Gravity Corporation

Zero-G Corp.Space Adventures, som är berömt för att med ryska raketer har sänt iväg rymdturister till ISS, har för en hemlig köpesumma förvärvat hela Zero Gravity Corporation genom att öka sitt aktieinnehav till 100%. Zero-G  är ledande inom området för paraboliska flygturer där vanliga människor kan få uppleva simulerad tyngdlöshet. Dr. Peter Diamandis kommer stanna kvar på posten som vd för Zero-G och får även en plats i ledningen hos Space Adventures. 

– Space Adventures har i flera år varit en av de största investerarna i Zero-G. Vårt beslut att köpa resten av aktierna och ta över Zero-G helt är ett strategiskt beslut som passar Space Adventures planer perfekt, och göra att vår position som det enda operativa kommersiella företag för rymdresor stärks, säger Eric Anderson, vd för Space Adventures.

Affären ägde faktiskt rum redan  i början av detta år, men blev inte officiellt förrän nu. Övertagandet kommer inte förändra Zero Gravity Corporation. Det kommer även fortsättningsvis att vara ett eget bolag med Peter Diamandis som vd. Egentligen är förvärvet inte speciellt förvånande. Peter Diamandis var med och grundade både Zero Gravity Corporation och Space Adventures. Under senare delen av 90-talet använde sig av ryska MIG-plan i Ryssland, eftersom Zero Gravity Corporation fortfarande brottades hemma i ÚSA med att få tillstånd att flyga. Nu kan Space Adventures erbjuda allt från paraboliska flygturer till rymdresor i omloppsbana kring jorden. Dock kan de ännu inte erbjuda några suborbitala rymdresor. Där ligger Virgin Galactic mycket längre fram.

Sedan 2004 har Zero Gravity Corporation genomfört mer än 175 paraboliska flygturer för mer än 5000 kunder. I januri tidigare i år fick de ett kontrakt med NASA, värt 25 miljoner dollar, om att träna framtida astronauter.

Källa: http://www.spaceadventures.com/index.cfm?fuseaction=news.viewnews&newsid=600
Bild:  Zero Gravity Corporation

  • Liknande artiklar: