Testflygningarna med Virgin Galactics moderskepp skjuts upp till årets slut - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Testflygningarna med Virgin Galactics moderskepp skjuts upp till årets slut

WhiteKnightTwo Galactic GirlJungfrufärden med Scaled Composites farkost som de byggt för Virgin Galactics räkning, WhiteKnightTwo, har fått skjutas upp. Troligast är att de inte kommer igång förrän tidigast till slutet av detta år. När flygplanet premiärvisades vid Mojave flygplatsen i slutet av juli i år, räknade man med att de första flygningarna skulle komma igång i september, men de planerna har nu fått ändras. 

Utvecklingen av moderskeppet, som ska kunna lyfta upp till 17 ton till en höjd av drygt 15.000 meter, kommer att fortsätta en bra bit in på nästa år när man kommer att inleda tester med SpaceShipTwo fäst på undersidan av WhiteKnightTwo. Premiärvisningen av SpaceShipTwo förväntas att ske under första halvan av nästa år.

De första kommersiella suborbitala rymdresorna kommer att starta 2010, tre år senare än vad Virgin Galactic från början hade  planerat. Flygningarna kommer att utgå från Spaceport America, en rymdhamn där kontrakten kring vem som kommer att bygga den nyligen har publicerats. De första flygningarna från en plats utanför USA kommer att ske från Spaceport Sweden i Kiruna.

Vid detta årets flygshow i Oshkosh, Wisconsin, berättade Will Whitehorn, vd för Virgin Galactic, att man räknar med att kunna flyga WhiteKnightTwo till evenemanget nästa år, kanske till och med tillsammans med SpaceShipTwo.

Källa: http://www.flightglobal.com/articles/2008/09/30/316547/virgin-galactics-whiteknighttwo-first-
flight-delayed-to-years-end.html

Foto: Virgin Galactic

  • Liknande artiklar: