Tidigare NASA-chef utsedd till vd för Virgin Galactic - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Tidigare NASA-chef utsedd till vd för Virgin Galactic

Tidigare NASA-chef utsedd till vd för Virgin GalacticGeorge Whitesides, tidigare personalchef vid NASA, har blivit utsedd till vd för Virgin Galactic. Den tidigare chefen och talesmannen för Virgin Galctic, Will Whitehorn, kommer därmed att bli underställd Whitesides.

Whitesides har tidigare arbetat för Virgin Galactic, men då som konsult. Han har också bland annat ett förflutet som chef för National Space Society, ordförande för Reusable Launch Vehicle Working Group vid den amerikanska luftfartsmyndigheten, samt under en kort tid som medlem i Vita husets stab under President Obama.

George tilhör en av de nya ledarna inom rymdindustrin med mål att göra rymden mer tillgänglig. Både George och även hans fru, Loretta Hidalgo-Whitesides, är mycket inflytelserika rymdaktivister, speciellt när det gäller att inspirera ungdomar kring rymdfärder. I det området var han med och grundade Yuri's Night, en händelse som firas den 12 april varje år till minne av Yuri Gagarin.

– Vi är mycket glada över att George har gått med på att bli vår första vd som ska ta vårt rymdprojekt till att bli en fullfjädrad företagsverksamhet. George tar med sig mängder av erfarenhet från företagande och hans kunnande kring regelverken inom rymdbranschen. Han går in i Virgin Galactic under en väldigt betydelsefull tidpunkt i utvecklingen av företaget. De första testflygningarna av SpaceShipTwo har inletts och vårt framtida hem vid Spaceport America i New Mexico har kommit långt i konstruktionsarbetet. Dessutom har vi tagit emot reservationer från 335 framtida astronauter till ett värde av över 65 miljoner dollar, säger Will Whitehorn, styrelseordförande för Virgin Galactic President.

All hans erfarenhet kommer att vara väl till pass när Virgin Galactic nu ska ta sig igenom alla testflygningar med WhiteKnightTwo och SpaceShipTwo, och erhålla en licens från FAA för att få flyga turister på en suborbital rymdresa. I sin nya roll som vd för Virgin Galactic kommer hans primära arbetsuppgift vara att föra verksamheten framåt från att vara ett utvecklingsprojekt till att bli en kommersiell verksamhet.

– Jag är hedrad över att jag har fått den här möjligheten att få leda denna historiska verksamhet som kommer att öppna upp rymden för människor över hela världen. Det finns mycket att göra vid Virgin Galactic under de närmaste åren när företaget går från ett omfattande testflygnings-program och en process för att få en FAA licens till rar blir en kommersiell aktör med frekventa rymdflygningar från vårt nya hem vid Spaceport America i New Mexico. Teamet på Virgin Galactic är fantastiskt och jag ser mycket fram emot utmaningen att få företaget att växa och etablera verksamheten vid rymdhamnen, kommenterade George Whitesides under sitt utnämnande.

Källa: http://www.virgingalactic.com/news/item/virgin-galactic-appoints-its-first-chief-executive/
Foto: Virgin Galactic

  • Liknande artiklar: