Vem blir nordens reseagent för Virgin Galactics rymdresor? - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Vem blir nordens reseagent för Virgin Galactics rymdresor?

Stephen Attenborough (vänster) och Olle Norberg (höger)Idag, vid en presskonferens på Esrange Space Center, gick startskottet för den prestigefyllda kampen om att få bli en av Virgin Galactics nordiska reseagenter för resor till rymden. Vem det kommer att bli sker genom att låta alla reseagenter tävla om uppdraget. Hur det ska gå till berättade representanter för Spaceport Sweden och Virgin Galactics marknadsdirektör, Stephen Attenborough, som var på plats i Kiruna.

För första gången presenterade villkoren för hur själva uttagningen kommer att gå till och vilka krav som ställs på en reseagent för att få Virgin Galactic Accredited Space Agent status.

– Vi letar antingen efter individer eller företag som har ett erkänt gott rykte som ledande i att erbjuda exklusiva och unika reseupplevelser, säger Stephen Attenborough, marknadsdirektör på Virgin Galactic. De ska övertyga oss om att de är minst lika passionerade som vi är över att förverkliga kommersiella rymdresor till att bli en säker, prisvärd och framgångsrik ny sektor inom resebranschen. Vi är speciellt intresserade av de som kan visa att de har en stor känsla för kundvård som är både personlig och diskret och som är mån om att ha en hög kunskap kring våra produkter.

Representanter från Spaceport Sweden och deras gäst (från vänster): Peter Salomonsson, Kiruna Airport, Bengt Jaegtnes, Progressum, Johanna Bergstrom-Roos, SSC, Dan Bjork, ICEHOTEL, Stephen Attenborough, Virgin Galactic, Carina Johnsson, SSC och Olle Norberg, SSC.
 

Dessa nya skandinaviska ackrediterade reseagenter för Virgin Galactics rymdresor kommer att tillhöra en mycket exklusiv skara av 90 handplockade representanter från 33 olika länder världen över. Vinnarna kommer att utses på TUR 2009, skandinavens ledande mässa för resor och turism, 19-22 mars i Göteborg.

– Vi ser verkligen fram emot utnämningen på TUR-mässan då en eller ett par reseagenter kliver in på en mycket unik och spännande arena inom både rymd och turism, säger Olle Norberg, Spaceport Swedens ordförande. Vårt uppdrag är att erbjuda infrastruktur, service och äventyr för rymdresor. De speciellt diplomerade reseagenterna för Virgins rymdresor kommer att stärka expertisen här på hemmaplan och dessutom bidra med en viktig extra dimension i den redan så starka relationen mellan Spaceport Sweden och Virgin Galactic.

För anmälan till uttagningen kontakta:

Stephen Attenborough, marknadsdirektör på Virgin Galactic
Tel: +44 7881 522025
E-post: stephen.attenborough@virgingalactic.com

eller se Virgin Galactics hemsida www.virgingalactic.com

Källa: http://www.ssc.se/?id=9504&cid=9516
Foto: Spaceport Sweden

  • Liknande artiklar: