Virgin Galactic planerar rymdresor från den Förenade Arabemiraten - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Virgin Galactic planerar rymdresor från den Förenade Arabemiraten

Richard BransonWill Whitehorn, vd för Virgin Galactic, avslöjade igår att de planerar att bygga en rymdhamn någonstans i den Förenade Arabemiraten. Företaget hoppas att den rymdhamnen kommer att bli operativ två år efter det att man startar med flygningar från New Mexico. Virgin Galactic har fått ett antal förfrågningar från ett par olika instanser från den Förenade Arabemiraten kring möjligheten att etablera en rymdhamn, och samtal är redan planerade med dess regering och flygmyndighet  kring en plan för detta. 

– Platsen har ett utmärkt väder för att kunna verka året runt, man får en spektakulär vy över både land, hav, sand, öken och bergsområden – vilket är en helt fantastisk kombination, säger Will Whitehorn.

Virgin Galactic har redan ett samarbete med Sharif Travel i Dubai, då de fungerar som Virgins lokala agent. Ett avtal har redan skrivits med ett ännu anonymt företag i UAE som har chartrat en hel flygtur.

Vidare berättade Will att det kommer att finnas en stor efterfrågan på rymdresor från kunder i Mellanöstern, och avslöjade att det hittills har sålts 254 biljetter världen över till ett sammanlagt värde på 36 miljoner dollar.

– Det finns uppenbart massor av människor från den delen av världen som mycket gärna skulle vilja åka ut i rymden.

Virgin Galactic har också planer på att bygga rymdhamnar i Storbritannien, Spanien och på en plats i Asien. Men den första platsen som Virgin Galactic kommer att använda sig av efter de första inledande flygningarna från New Mexico är Spaceport Sweden i Kiruna.

Richard Branson, grundaren av Virgin, kommer att vara den första passageraren på den första kommersiella flygturen, tillsammans med konstruktören av SpaceShipTwo, Burt Rutan.

Källa: http://www.arabianbusiness.com/521760-virgin-to-launch-space-flights-from-uae?ln=en
Bild: ArabianBusiness.com

  • Liknande artiklar: