Virgin Galactic tar folk ut i rymden om 18 månader - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Virgin Galactic tar folk ut i rymden om 18 månader

Virgin Galactic tar folk ut i rymden om 18 månaderMiljardären och entreprenören Richard Branson berättade under en konferens i Malaysias huvudstad att Virgin Galactic är på väg att ta folk ut i rymden inom 18 månader, och att rymdhotell är nästa på ritbordet.

Rymdskeppet SpaceShipTwo, en farkost som är konstruerad av flygplanskonstruktören Burt Rutan, är byggd för att ta betalande resenärer upp på en suborbital rymdresa.

– Vi har just avslutat bygget av rymdskepp nummer två. Nu är det bara 18 månader kvar tills vi tar folk ut i rymden, förklarar Richard Branson, och lägger till att prislappen för en resa ligger på 200.000 dollar.

Virgin Galactic, som siktar på att bli världens första kommersiella företag att lansera rymdturism, har redan fått in 45 miljoner dollar i depositioner från mer än 330 hugade resenärer.

SpaceshipTwo kommer att skjutas upp i rymden med hjälp av moderskeppet WhiteKnightTwo. På en höjd runt 16 kilometer frigörs SpaceShipTwo från WhiteKnightTwo och slår på sin raketmotor och tar sin besättning om med sex passagerare och två piloter upp till drygt 100 kilometers höjd. Väl där kommer passagerarna att kunna se jorden genom rymdskeppets stora fönster, och koppla loss sina säkerhetsbälten för att flyta runt tyngdlöst i kabinen.

De första turerna våren 2012 kommer att utgå från Spaceport America i New Mexico, men Spaceport Sweden i Kiruna är aktuell för rymdresorna något år senare.

Har visioner om rymdhotell

Men Branson tycks inte nöja sig med den suborbitala rymden. Han har också visioner om att etablera hotell i rymden, som välbärgade turister kan använda som en bas för vidare färder mot månen.

– Vi har börjat titta på möjligheten med hotell i rymden och vi älskar månen, sa tyfonen.

Källa: http://www.france24.com/en/20100927-virgin-launch-space-tourism-18-months
Foto: Virgin Galactic

  • Liknande artiklar: