Virgin Galactics första kvinnliga testpilot - Rymdturism.se

Virgin Galactics första kvinnliga testpilot

Virgin Galactics första kvinnliga testpilot

Kelly Latimer, är den senaste i raden och den första kvinnliga testpiloten hos Virgin Galactic. Med mer än 6000 flygtimmar varav 1000 timmar med testflygningar i mer än 30 olika typer av flygfarkoster under sin tid vid NASA, flygvapnet och Boeing.

Latimer är en pensionerad överstelöjtnant från det amerikanska flygvapnet, och har även arbete på NASA såsom pilot på en ombyggd Boeing 747 med en rymdfärja fastsatt på ryggen på sin meritlista, och i projekt såsom Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy (SOFIA), en flygande astronomiskt observatorium.

Hon kommer att ansluta sig till en grupp piloter som ska utbildas för att flyga Virgin Galactics WhiteKnightTwo och SpaceShipTwo för vad som representanter för Virgin Galactic säger är en ”fullspäckad och spännande tid framöver”. Med tanke på hennes erfarenheter är det inte en stor gissning att Latimer även kommer vara med i programmet för LauncherOne, den ombyggda Boeing 747:a som ska användas för uppskjutningar av små satelliter. 

– Jag har velat åka ut i rymden så länge jag kan minnas. Men flygning är bara toppen på ett isberg. Några av de viktigaste uppgifterna för mig kommer att, tillsammans med Virgin Galactics team med sin stora erfarenhet, bidra till slutförandet av rymdfarkostens konstruktion och ta fram rutiner innan den första flygningen, sa Latimer i ett uttalande från Virgin Galactic.

Källa: http://www.virgingalactic.com/press/virgin-galactic-appoints-kelly-latimer-as-pilot/
Foto: NASA

  • Liknande artiklar: