VSS Enterprise gör sin första flygtur tillsammans med VMS Eve - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

VSS Enterprise gör sin första flygtur tillsammans med VMS Eve

VSS Enterprise gör sin första flygtur tillsammans med VMS EveVideosekvens På måndagen genomförde VSS Enterprise, även kallad SpaceShipTwo, sin första flygtur fastsittandes under sitt bärflygplan VMS Eve. Flygturen som utgick landningsbana nummer 30 vid Scaled Composites lokaler i Mojave Air and Spaceport var en stor succé, och både rymdskeppet och moderskeppet var en mäktig syn när de steg mot den blåa himlen över Mojave.

Flygturen varade omkring 3 timmar under utmärkta väderförhållanden med en svag västlig vind utan några kastvindar.

– Detta är en mycket viktig dag för de som arbetar på Scaled och Virgin. Denna flygtur är starten på vad vi tror kommer att bli ett enormt spännande och lyckat flygtestprogram för rymdskeppet, kommenterade Burt Rutan efter denna historiska flygtur.

– Att få se det färdiga rymdskeppet i december var en stor dag för oss men att se VSS Enterprise flyga för första gången visar verkligen vilka fantastiska och nyskapande farkoster som Burt och hans team har utvecklat för oss. Det är ingen överraskning för oss att flygturen gick så bra. Teamet på Scaled är sällsynt kompetent att göra verklighet av denna viktiga och fantastiska dröm. Denna dag togs ytterligare ett stort steg längs den vägen och ett erkännande för amerikansk ingenjörsvetenskap och uppfinningsrikedom, sa Richard Branson, grundare av Virgin Galactic.

Många testflygningar i sikte

Dagens testflygning kommer att följas av ett digert testprogram under 2010 och 2011. Enligt Virgin Galactic kommer man att fortsätta med ytterligare testflygningar likt den som nu gjorts. Därefter följer en rad testflygningar där SpaceShipTwo frigörs från sitt moderskepp och får glidflyga tillbaka till landningsbanan. Slutligen görs en hel del testflygningar där SpaceShipTwo får slå på sin raketmotor och flyga för egen maskin, innan de kommersiella flygningarna kommer igång.

 

Fler bilder på http://www.flightglobal.com/blogs/hyperbola/2010/03/spaceshiptwo-in-flight.htmlKälla: http://www.virgingalactic.com/news/item/vss-enterprises-first-flight/
Foto: Mark Greenberg, Virgin Galactic

  • Liknande artiklar: