WhiteKnightTwo når sin maximala flyghöjd i sommar - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

WhiteKnightTwo når sin maximala flyghöjd i sommar

WhiteKnightTwo når sin maximala flyghöjd i sommarScaled Composites säger att man planerar att göra flygtester med WhiteKnightTwo på höjder strax över dess maximala flyghöjd på 15.250 meter någon gång i sommar. Detta höghöjdstest följer den i förra månaden genomförda fjärde testflygningen, där WhiteKnightTwo bland annat slog i marken med den nedre delen av sidorodret.

Detta uttalande kan läsas i den rapport som Scaled Composites har publicerat på sin webbplats i samband med WhiteKnightTwo skrapade i landningsbanan vi startögonblicket. Missödet inträffade inte på grund av att man vid starten hade starka sidovindar på drygt 30 km/h, utan på grund av att man hade gjort flera modifieringar på sidorodret för att justera den aerodynamiska obalansen man hade upptäckt vid de tidigare flygningarna.

Det har media varit mycket spekulationer kring varför denna incident inträffade, och Alan Radecki har skrivit en sammanfattning kring händelsen för att belysa vad som hände och vad det betyder för Scaled Composites fortsatta arbete.

Källa: http://www.flightglobal.com/articles/2009/04/30/325832/scaled-plans-50000ft-whiteknight-two-
flight-by-september.html

Foto: Flightglobal

  • Liknande artiklar: