World View tar in astronaut som chefspilot - Rymdturism.se

World View tar in astronaut som chefspilot

World View tar in astronaut som chefspilot

Artikeln innehåller en video att titta på Den pensionerade NASA-astronauten Ron Garan har blivit utsedd till chefspilot för World View, företaget som planerar färder som tar resenärer till kanten av rymden via ballong. Han kommer där att få ansvara för säkerheten och all flygverksamhet inom företaget.

Ron är en mycket erfaren stridspilot, testpilot och astronaut som har tillryggalagt mer än 114 miljoner kilometer, motsvarande drygt 2840 varv runt jorden.

– Jag är glad över att få ingå i ett team som har samma entreprenörsanda som flygindustrin hade i sin barndom och som förstår att verklig innovation inte bara innebär att man gör redan existerande lösningar bättre, men gör något helt nytt som revolutionerar eller skapar nya branscher, säger Ron Garan. 

Ron kommer också att flyga de första passagerarna till kanten av rymden, och nå en milstolpe i rymdfärder där resenärerna kommer att uppleva och bidra till en paradigmskiftande syn av jordens krökning när den ställs mot den svarta rymden.

– Ända sedan min första resa till rymden, har jag känt ett ansvar av sprida detta unika perspektiv av vårt hem, denna plats som vi kallar jorden, avslutar Ron.

Källa: http://worldviewexperience.com
Foto: NASA

 

  • Liknande artiklar: