XCOR tillkännager vem som får konstruera vingarna till Lynx - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

XCOR tillkännager vem som får konstruera vingarna till Lynx

XCOR tillkännager vem som får konstruera vingarna till LynxXCOR Aerospace har låtit meddela att ATK Aerospace Structures Division har fått i uppdrag att slutföra den första av två faser kring designen och utvecklingen av vingarna till deras suborbitala rymdfarkost Lynx. Detta är en viktig milstolpe mot innan rymdfarkosten sätts ihop, testas och slutligen är klar för kommersiella rymdfärder.

– Detta partnerskap med XCOR kommer att ge oss en unik inblick och nya innovationer. Det är en ära att få fortsätta vår tradition att skapa kompositlösningar för rymdfart och vi är spända att få vara en del av denna kommersiella industrin med XCOR, sa Andrew Jackson, vice vd för avdelningen Launch Segment vid ATK Aerospace Structures.

Vingen och styrsystemet utvecklades från början av XCOR utefter mycket noggrant arbete så att farkosten kan klara av tiotusentals suborbitala flygningar till över 100 kilometers höjd. ATK kommer utifrån detta att göra en design som gör att man lämna prototypstadiet med Lynx I och övergå i en kommersiell fas med Lynx II.

Källa: http://xcor.com/press-releases/2012/12-11-14_XCOR-announces-ATK-for-Lynx-wing.html
Foto: XCOR Aerospace
 

  • Liknande artiklar: