Biljetter finns nu tillgängliga för att se framtidens rymdskepp - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Biljetter finns nu tillgängliga för att se framtidens rymdskepp

X Prize Cup meddelade idag att biljetter till en spektakulär två dagars festival om framtidens utforskning av rymden, finns nu officiellt tillgängliga till försäljning för allmänheten. Tilldragelsen kommer att äga rum den 20-21 oktober i år på den internationella flygplatsen i Las Cruses i södra New Mexico. För att köpa biljetter eller få möjlighet att komma över en gratisbiljett besök X Prize Cup på http://www.xprizecup.com.

Det här är en händelse som inte liknar något annat. Huvudnummret för årets utställning är NASAs 2 miljoner dollar projekt "Lunar Lander Challange". Inte sedan Apolloprogrammets dagar har det funnits en fungerande farkost kapabel att landa på månen. Om människan någonsin skall kunna återvända till månen, behöver både NASA och privata företag ett system som är robust och relativt billigt. Åskådarna kommer här att få möjlighet att se de olika designförslagen för framtidens rymdfarkoster tävla mot varandra, och se vilken som är bäst lämpad att bli nästa generations månlandare.

"Vi ser fram emot årets omgång av X Prize Cup; denna årligt återkommande händelse gör att alla kan se nästa generations rymdskepp och rymdfarare", sa sekreteraren för New Mexicos finandepartements utvecklingsavdelning Rick Homans.

"Tillsammans tar vi de viktiga första stegen till en plattform som revolutionerar rymdresor för alla och envar.", säger Rick vidare.

I år kommer även X Prize Cup att innefatta "Space Elevator Games". Åtskilliga universitet och privat finansierade lag kommer att tävla mot varandra för att se vem som kan bygga en farkost som kan ta sig uppför ett rep, genom att endast använda sig av en ljusstråle som strömkälla. Fysiker och ingenjörer kommer således att få vara nyskapande medan publiken tittar när de tar sig an ett av flygindustrins mest komplexa och svåraste problem.

Under årets X Prize Cup kommer även andra spännande aktiviteter att äga rum, såsom att få prova på astronaut- och flygsimulatorer, olika aktiviteter för att utbilda barn, utställningar av rymdskepp och robotar, och inte minst en möjlighet att få möta och prata med astronauter och inte minst då den nyss hemkomna Anousheh Ansari.

Biljetter kan köpas via http://www.xprizecup.com/tickets.php eller via telefon på +001 866-468-7621. Biljetterna kostar 10 dollar för vuxna och 5 dollar för barn och studenter (studenter måste visa upp ett internationellt giltigt studentkort vid ingången). Ett tvådagars pass kostar 15 dollar för vuxna och 10 dollar för barn och studenter. Barn under 3 år i vuxens sällskap kommer in gratis.
Ett speciellt tvådagars VIP paket, som även inkluderar fri tillgång till gourmet mat under dagarna, en öppen bar och speciella presentationer inom VIP området, samt bättre platser för att se "Space Elevator Games", är tillgängliga till en kostnad av 250 dollar.

Oavsett vilken biljett man köper Kom ihåg att komma tidigt, då de öppnar redan klockan 6 på morgonen.

För mer information kontakta:
X PRIZE Foundation
Ian Murphy, +001 310-689-6397
Lisa Cohen, +001 310-395-2544
press@xprize.org
www.xprizecup.com

Foto: X Prize Cup

Källa: http://www.xprize.org/xprizecup/execsummit/

  • Liknande artiklar: