Melbournefamilj säljer sin rymdresa för att rädda sin 5-åriga son - Rymdturism.se

Melbournefamilj säljer sin rymdresa för att rädda sin 5-åriga son

Melbournefamilj säljer sin rymdresa för att rädda sin 5-åriga son

Familjen Damiani är beredda att åka ge upp sin guldbiljett på en av världens första kommersiella suborbitala flygningar till rymden, för att hjälpa sin lilla pojke och andra barn som drabbats av samma sällsynt sjukdom.

För fyra år sedan fick familjens son diagnosen leukodystrofi, en sällsynt sjukdom som påverkar bildningen av myelin i hjärnan och ryggmärgen som med tiden minimerar den motoriska och kognitiva förmågan. För närvarande finns det inget botemedel. Men hans far, Stephen Daminai, vill nu starta en stiftelse för att hjälpa till att hitta bättre sätt att diagnostisera leukodystrofi och så småningom behandla den grupp av livshotande tillstånd. Stiftelsen har fått namnet The Mission Massimo Foundation, uppkallat efter hans son.

Han hade tidigare köpt en biljett av Space Expedition Corporation för en suborbital rymdfärd ombord Lynx, som kommer att börja kommersiella flygningar 2014. Denna går nu till stiftelsen och tanken är att man via ett lotteri ska kunna köpa en biljett till en kostnad av 1000 dollar. Endast 250 biljetter kommer att finnas tillhanda och på detta sätt hoppas man få in 250.000 dollar. För att gå break-even måste minst 100 biljetter säljas.

– Pengarna kommer att kunna hjälpa forskare att göra dagens science-fiction inom medicin till morgondagens verklighet. För en sjukdom som är extremt sällsynt är finansieringsmöjligheterna mycket begränsade, sa Stephen.

Källa: http://www.heraldsun.com.au/news/melbourne-family-sell-space-flights-to-help-save-fiveyearold-son/story-fni0fiyv-1226720452906
Foto: Norm Oorloff

  • Liknande artiklar: