Rymdturism från indisk mark kan snart bli verklighet - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Rymdturism från indisk mark kan snart bli verklighet

Rymdturism från indisk mark kan snart bli verklighetIndien har nu potentialen att kunna skicka turister ut i rymden från eget territorium. Det menar nu Indiens första kosmonaut Rakesh Sharma som också säger att Indien ser fantastiskt ut från rymden med sin stora variation i landskapet.

Uttalandet kom när Rakesh Sharma talade med representanter av pressen under invigningen av studentföreningen vid institutionen för data- och informationsteknik vid CSI College of Engineering i Ketti.

Indien har inte på de senaste 25 åren sänt upp någon kosmonaut i rymden, men Rakesh Sharma säger att han är beredd att åka till månen om en chans skulle dyka upp i framtiden. Sedan 1984 har han hans agenda sett lite annorlunda ut med fokus på att göra rymdteknik tillgänglig för alla och en var, och han säger nu alltså att Indien har både möjligheterna och det tekniska kunnandet för att kunna bygga en rymdfarkost som kan ta turister upp i rymden.

Källa: http://www.deccanchronicle.com/chennai/'space-tourism-possible'-970
Foto: Spacefacts

  • Liknande artiklar: