Möt Josefin, Spaceport Swedens senaste medarbetare - Rymdturism.se

Möt Josefin, Spaceport Swedens senaste medarbetare

Möt Josefin, Spaceport Swedens senaste medarbetare

Josefin Enström börjar arbeta på Spaceport Sweden som praktikant och projektkoordinator. Uppväxt i Trosa, inflyttad till Piteå sedan 2010, och som en av toppstudenterna blev Josefin utvald att ingå i ett praktikantprogram under 10 månader.

Hon har en kandidatexamen i Upplevelseproduktion och Mediedesign från Luleå tekniska universitet i Piteå och har tilldelats en 10-månaders praktikplats på Spaceport Sweden. Praktikplatsen ingår i Upplevelsedesign Team 2013, som är ett led i regeringens satsning på hållbar turism, med ytterligare stöd av Sparbanken Nord och Spaceport Sweden.

– För att ta vara på potentialen rymdturism som en ny världsindustri innebär behövs utveckling av nya spännande upplevelser också på jorden, vilket skapar affärsmöjligheter för både besöksnäringen och industriöverskridande samverkan. Vi ser fram emot att få arbeta med Josefin där samverkan med akademin är prioriterat för att kompetensförsörja och ta tillvara på studenternas kraft och kreativitet samt visa på vår attraktiva näring och region, säger Karin Nilsdotter, vd för Spaceport Sweden.

Josefin är en kreativ äventyrare som älskar sång, resor och att träffa nya människor och ser fram emot en stor snowboard säsong. Hon är också glad över att bli en del Spaceport Sweden där hon kommer att arbeta som projektkoordinator och blir en nyckelperson i att etablera en ny industri och utveckla nya spännande upplevelser inom rymdturismen.

– Jag är mycket glad över att bli en del av Spaceport Swedens pionjärarbete inom upplevelseindustrin, och jag känner att jag kommer ta ett stort kliv framåt och har chansen att börja bygga en stabil grund att stå på. De kontakterna jag knyter nu kan jag jobba vidare med sen, det är ovärderligt, säger Josefin Enström.

Källa: http://www.spaceportsweden.com/blog/meet-josefin,-our-new-crew-member/
Foto: Spaceport Sweden

  • Liknande artiklar: