Spaceport America börjar med rundturer för allmänheten - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Spaceport America börjar med rundturer för allmänheten

Spaceport America börjar med rundturer för allmänhetenEn talesman från New Mexico Spaceport Authority skriver i ett pressmeddelande att privatpersoner ska kunna köpa sig en guidad tur på byggnadsplatsen för Spaceport America. Dessa rundturer som startar i december kommer att belysa den historiska bakgrunden till denna delen av New Mexico, från de spanska conquistadorerna och det pionjärarbete inom raketforskningen som har bedrivits sedan 40-talet till den nya kommersiella rymdindustrin som nu växer sig stark.

På den guidade turen kommer deltagarna att få se den byggnadsplats som Spaceport America nu utgör, inklusive den 3000 meter långa landningsbanan och den vertikala uppskjutningsramp som redan finns där. Mer detaljer kring turerna och en möjlighet att kunna boka online kommer att finnas på Spaceport Americas webbplats från mitten av november.

Men redan på fredag kan de som deltar i konferensen "International Symposium for Personal and Commercial Spaceflight (ISPCS)" som i dagarna hölls vid New Mexico State University få en exklusiv tur på Spaceport America under guidning av chefen för  NMSU Steve Landeene.

Spaceport America är världens första rymdhamn som är exklusivt byggd för kommersiell rymdverksamhet. Rymdhamnen har nära samarbeten med ledande flygbolag som Virgin Galactic, Lockheed Martin, Moog-FTS, UP Aerospace, och Armadillo Aerospace för att utveckla kommersiell rymdfart. Man är nu mitt uppe i konstruktionsarbetet av landningsbanan, som beräknas vara klar under sommaren 2010. I dagarna inleds upphandlingen för byggandet av hangarer och terminalhallen, som är projekterade till att stå färdiga under början av 2011.

Källa: http://www.spaceportamerica.com/news/press-releases/269-spaceport-america-
hardhat-tour-announced-ispcs.html

Bild: Spaceport America

  • Liknande artiklar: