Spaceport Malaysia börjar snart byggas i Malacca - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Spaceport Malaysia börjar snart byggas i Malacca

Spaceport Malaysia börjar snart byggas i MalaccaPlanerna på att etablera en rymdhamn i Asien för rymdturister har funnits i flera år. 2006 talade Space Adventures om att etablera Spaceport Singapore, men nu verkar det som om att det blir något helt annat – Spaceport Malaysia, och med en annan aktör som står för rymdfarkosten.

Under ett möte för en vecka sedan mellan den lokala filialen i Malaysia för Space Tourism Society och Selangor State Development Corporation valde man ut Malacca som platsen för Spaceport Malaysia. Platsen huserar för närvarande Malacca Space Center och flygplatsen i Malacca. Det nya rymdcentret kommer att bestå av ett universitet med ett nollgravitations-laboratorium, en park med rymdtema, ett rymdhotell, ett rymdläger, ett museum och ett shoppingcenter med rymden som tema. Vidare kommer en terminalbyggnad att göras till Malacca Airport för de framtida rymdfärderna. Den totala ytan för Spaceport Malaysia kommer att uppgå till 150 hektar och kommer att anslutas till ett ännu inte beslutat transportsystem.

Det europeiska företaget Talis Enterprise GmbH har varit ivriga deltagare i planeringen av rymdhamnen. Deras rymdskepp Enterprise kommer att vara första valet för att ta rymdturister från rymdhamnen och ut i rymden.

IAASS styrelsemedlem Norul Ridzuan kommer att ha huvudansvar för uppförandet av Spaceport Malaysia.

Källa: http://www.spacesafetymagazine.com/2012/05/10/spaceport-malaysia-built-malacca/
Bild: Noor Azizee Abd Aziz

  • Liknande artiklar: