Spaceport Sweden lyftes fram på European Space Tourism Conference i London - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Spaceport Sweden lyftes fram på European Space Tourism Conference i London

Spaceport Sweden lyftes fram på European Space Tourism Conference i LondonI mitten av förra månaden arrangerades den tredje European Space Tourism Conference av the Royal Aeronautical Society i London. Spaceport Swedens vd Karin Nilsdotter medverkade som talare där hon berättade om den satsning på utvecklingen av rymdturism som för närvarande görs i Sverige och om rollen som en viktig rymdhamn.

Medverkade gjorde också representanter från rymdopertörerna Virgin Galactic, XCOR, Excalibur Almaz, och Space Adventures samt investerare, försäkringsbolag, advokater och Anousheh Ansari som 2006 blev den första kvinnliga rymdturisten att bege sig till den internationella rymdstationen ISS.

– Rymdindustrin och rymdturism har fått en välförtjänt boost den senaste tiden där viktiga milstolpar har uppnåtts i industrins utveckling. Allt fler nationer satsar på rymden som ett strategiskt område vilket visar på dess attraktionskraft och potential. Spaceport Sweden arbetar provokativt för att positionerna sig som en världsledande aktör och knyta till sig viktiga kontakter samt att utveckla en rymddestination med äventyr på jorden, luften och rymden samt skapa en plattform för tvärvetenskaplig innovation, berättade Karin Nilsdotter.

Källa: http://www.spaceportsweden.com/blog/raes-space-tourism-conference#.T_EkF44_s-c
Bild: Spaceport Sweden

  • Liknande artiklar: