Svenska Institutet lyfter fram Spaceport Sweden som en av Sveriges mest innovativa satsningar - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Svenska Institutet lyfter fram Spaceport Sweden som en av Sveriges mest innovativa satsningar

Svenska Institutet lyfter fram Spaceport Sweden som en av Sveriges mest innovativa satsningar Svenska Institutets (SI) nya innovationsutställning ”Innovative Sweden” invigdes igår på Stanford University i USA. Innovative Sweden är en del i SI:s satsning på temat innovativa Sverige och syftar till att stärka kunskapen om Sveriges position som ett av världens mest innovativa länder med teknologiska produkter och tjänster i framkant.

Förutom de 20-tal utvalda tillväxtföretag som presenteras arrangeras också ett seminarieprogram där Spaceport Sweden ingår under temat: ”The Keyfactor in Creating Innovative Hotspots” för att presentera pionjärsatsningen på rymdturism och etableringen av en kreativ hubb ovanför polcirkeln i svenska Lappland.

– Det är en oerhörd ära att bli utvald av SI och få medverka på Stanford University i Silicon Valley som en av Sveriges mest spännande och innovativa satsningar. Spaceport Swedens målsättning är ett etablera en världsledande rymdhamn och samt skapa en innovationshubb för nya produkter och tjänster genom gränsöverskridande industrisamverkan med rymden som plattform, säger Karin Nilsdotter, vd vid Spaceport Sweden

En ny industri växer nu fram där rymd och turism utgör grundstommen och branschen ser allt fler privata rymdaktörer och entreprenörer utveckla nya rymdfarkoster, för turism, men också för forskning och utbildning. En andra rymdålder med 10000-tals nya astronauter skapar ett återuppväckt intresse för rymden och för att ta tillvara på den verkliga potentialen som denna framtidsindustri skapar, krävs en utveckling av olika upplevelser och tjänster och processer. Det handlar om nya möjligheter och innovativa kopplingar till kreativa och kulturella näringar som mode, upplevelser, film, mat, reklam, konst, spel, hälsa och miljö.

– Sverige har en tradition av innovation i världsklass och genom Spaceport Sweden och rymden som plattform har vi möjlighet att stärka bilden av Sverige som innovativ och kreativ kunskaps-nation ytterligare”, säger Inger Envall, projektledare vid Innovative Sweden.

Utställningen ”Innovative Sweden” pågår på Stanford till den 9 november, och kommer därefter att åka ut på en världsturné till Washington, Brasilien och ett antal platser i Asien innan den till slut landar i Europa.

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/swedishlapland/pressrelease/view/si-lyfter-fram-spaceport-sweden-i-swedish-lapland-som-en-av-sveriges-mest-innovativa-satsningar-701209

  • Liknande artiklar: