Virgin Galactic bygger en rymdhamn i Abu Dhabi - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Virgin Galactic bygger en rymdhamn i Abu Dhabi

Virgin Galactic bygger en rymdhamn i Abu DhabiVirgin Galactic kommer att inleda etableringen av sin andra rymdbas i Förenade Arabemiraten. Denna förra chefen för Spaceport America, Steve Landeene, har fått uppgiften att inleda etableringen av Spaceport Abu Dhabi.

Detta besked kom under "Global Aerospace Summit" som gick av stapeln i Abu Dhabi i förra veckan, där Virgin Galactics vd George Whitesides meddelade att man ämnar bygga en andra rymdhamn i Mellanöstern med den rymdhamn som inom ett år är färdigställd i USA som förebild.

Investmentbolaget Aabar Investments i Abu Dhabi förvärvade 32% av aktieinnehavet i Virgin Galactic 2009, och Whitesides sa att detta var nästa steg i kompanjonskapet mellan de två företagen.

– Genom avtalet 2009 gick båda företagen med på att Abu Dhabi skulle få ensamrätt på att bedriva rymdresor för turister och vetenskaplig forskning i området, sa George Whitesides.

Men platsen för Spaceport Abu Dhabi är dock ännu inte bestämd, men ett par potentiella platser kommer att utvärderas när det juridiska arbetet är klart.

– I sin nya roll kommer Landeene att få ansvar för framtagandet av en utvecklingsplan för Spaceport Abu Dhabi, innefattande både ekonomisk, strategisk och organisatorisk planering, och om myndigheterna godkänner dessa kommer han att fokusera på att leda byggnationen av rymdhamnen, fortsatte Whitesides.

Kanske en dag kommer man att kunna flyga från New Mexico till Abu Dhabi på inte minde än 1 timme. Vad tror du?

Källa: http://www.arabianbusiness.com/branson-s-virgin-galactic-build-...t-abu-dhabi-454221.html?goback=%2Egde_2250754_member_108774282   

  • Liknande artiklar: