Beställ en bild från rymden med nästa rymdturist - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Beställ en bild från rymden med nästa rymdturist

Richard Garriot Earth PortraitsNästa rymdturist, Richard Garriott, har börjat att ta emot önskemål på vad som kan komma att bli det ultimata vykortet från den internationella rymdstationen. Under oktober månad kommer den amerikanske spelutvecklaren att ta fotografier på valda delar av jorden från omkring 200 personer genom "Earth Portraits" programmet, som är ett samarbete med "The Association of Space Explorers" och webbplatsen collectspace.com. 

– The Association of Space Explorers Earth Portraits gör att jag kan dela med mig lite av upplevelsen att se på jorden från omloppsbanan med entusiaster från hela världen, sa Richard Garriot. Jag ser fram emot att få ta dessa bilder från rymden.

Richard Garriott som bor i Austin, Texas har betalat omkring 30 miljoner dollar får sin resa som är planerad till den 12 oktober. Han reser till ISS tillsammans med två professionella astronauter genom ett avtal som den ryska rymdflygstyrelsen och Space Adventures. Förutom "Earth Portraits" programmet planerar Richard Garriott att genomföra ett serie experiment, både i forsknings- och utbildningssyfte, under sin vistelse ombord den internationella rymdstationen.

Behöver ange latitud och longitid 

Den ideella organisationen ASE består av cirka 300 astronauter och kosmonauter från 32 olika länder. Som en del av "Earth Portraits" programmet, kommer det att ges tillfällighet för ett begränsat antal på 200 personer betala 500 dollar var för att Garriott ska ta en bild av valfri del av jorden. Enda kravet är att den ska vara synbar från ISS och att man anger latitud och longitud. Alla reservationer ska ha inkommit senast den 23 maj.

– Vyn av jorden från rymden har fängslat astronauter och kosmonauter allt sedan Yuri Gagarin sa de berömda orden "Jag ser jorden! Den är så vacker!" på sin fantastiska resa i april 1961, sa Andy Turnage, chef för ASE. Vi är stolta över att vara de första som kan erbjuda vanliga människor en chans att få ett unikt foto på sin hemstad eller andra favoritplatser på jorden.

Efter återkomsten till jorden, kommer Garriott att signera varje fotografi tillsammans med ett kort personligt meddelande som köparen själv kan bestämma. De 20 gånger 25 centimeter stora fotografierna kommer att täcka en yta på omkring 30 gånger 45 kilometer med en upplösning på 30 meter. Beställarna kommer att få sina bilder i februari 2009. Varje deltagare kommer också att delta i en bonustävling där man kan vinna ett föremål som Garriott har haft med sig upp i rymden. Behållningen från programmet kommer att gå till de miljö- och utbildningsprogram som ASE driver, och till vidareutveckling av "Windows on Earth" som är det datorprogram som Garriott kommer att använda för att hitta de platser han ska fotografera.

Källa: http://www.space.com/news/080416-spacetourist-earth-portraits.html
Foto: Richard in Space

  • Liknande artiklar: