Branson sträcker sig ut mot stjärnorna - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Branson sträcker sig ut mot stjärnorna

Richard Branson tränar på NASTARVideo Sir Richard Branson, grundaren av Virgin Galactic, har med framgång slutfört första etappen av sitt träningsprogram vid National Aerospace Training and Research Centre (NASTAR) i Southampton, Pennsylvania. Han genomgick denna träning som ett led i hans förberedelser inför sin och hans familjs rymdresa med SpaceShipTwo, den farkost som hans företag utvecklar tillsammans med Burt Rutan och dennes företag Scaled Composites. 

– Det var en fantastisk upplevelse. Med flygsimuleringarna i kombination med de G krafter som man fick uppleva i STS-400 centrifugen, kändes det faktiskt som om jag for iväg ut i rymden, sa Sir Richard i en kommentar efteråt. Jag är glad över att många av "The Founders" kommer att få samma upplevelse, eftersom det verkligen gör oss väl förberedda och exalterade inför den riktiga resan, samt stillar mycket av den ängslan som många har kring huruvida de kan klara av en rymdfärd eller inte. Nu vet jag, och "The Founders", att vi kan koncentrera oss på de viktiga sakerna kring rymdfärden, vilket är den fantastiska vyn mot Jorden och tyngdlösheten vi kommer att få uppleva.

Richard Branson på NASTARMånga andra deltagarna från Virgin Galactic var med och tränade tillsammans med Sir Richard, bland annat hans son Sam, Will Whitehorn, vd för Virgin Galactic, Alan Watts, som tillförskansade sig en plats ombord SpaceShipTwo genom att lösa in sin poäng från sitt frekventa flygande med Virgin Atlantic, samt Professor James Lovelock, vetenskapsmannen som skapade iden kring gaiateorin som innebär att livet självt antas påverka jordens biosfär. Alla genomgick träningen med lyckat resultat.


60 personer har redan tränat i 6G 

Omkring 60 av Virgin Galactics första 100 rymdresenärer, de som benämns "The Founders", har redan genomgått sitt 2-dagars träningsprogram hos NASTAR. Testflygningarna väntas att starta under sommaren nästa år, och de första resenärerna kommer att genomföra sin rymdresa året därpå från Spaceport America, i New Mexico.

Priset för en resa ligger för närvarande på omkring 1.4 miljoner kronor, men då måste du först klara av centrifugen som vid ett tillfälle når hela 6G, vilket är 6 gånger din normala kroppsvikt.

Video Videosekvens

För att en video med Richard Branson där delar av träningsprogrammet visas, klicka här.

Källa: http://www.virgingalactic.com/htmlsite/news.php
Foto: Mark Greenberg

  • Liknande artiklar: