Charles Simonyi, har återvänt till Jorden efter att ha varit längst tid i rymden som rymdturist - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Charles Simonyi, har återvänt till Jorden efter att ha varit längst tid i rymden som rymdturist

Charles Simonyi landar Idag landade Charles Simonyi, utan problem på den Kazakstanska stäppen efter en 14-dagars tur på den Internationella rymdstationen (ISS).  Dr. Simonyi landade klockan 14.31 svensk tid i en Soyuz TMA-9 kapsel tillsammans med deltagarna ur rymdstationens 14:e besättning, den amerikanske astronauten Michael Lopez-Alegria och den ryska kosmonauten Mikhail Tyurin, som båda har spenderat sju månader på ISS.

Räddningspersonal var först på platsen som först hjälpte Mikhail Tyurin ut ur kapseln. Därefter kom Simonyi ut med ett leende på läpparna.

– Allt känns toppen, det var en fantastisk resa, men det känns skönt att komma hem igen, sa Simonyi.

– Att för första gången se rymdstationen när vi satt i Soyuzkapseln var en sådan oförglömlig syn. Att se Jorden från rymden, så vacker, majestätisk och fridfull har fyllt mig med stor optimism, sa Dr. Simonyi. Jag tror att det är inprogrammerat i vårt DNA att utforska. Utforskningen av rymden är så viktig för mänskligheten, och att få möjlighet att delta i detta, även i liten skala, var verkligen ett privilegium.

CharlesInSpace.com blev en lyckad satsning 

– Vi på Space Adventures, applåderar Charles, inte bara för att han har fullföljt en livsdröm att åka ut i rymden, utan för att han genom sin resa tar ytterligare ett steg mot att öppna upp rymden för alla. Charles är en inspiration för oss alla och det har varit ett nöje och en ära att hjälpa honom att realisera hans rymdresa, sa Eric Anderson, VD och styrelseordförande för Space Adventures.

Under sin vistelse på ISS, ägnade Dr. Simonyi mycket av sin tid till att utföra en rad vetenskapliga experiment och för att främja naturvetenskap och rymdresande hos barn. Dr. Simonyi har dokumenterat hela sitt uppdrag i rymden, från första träningstillfället till det att han landade, på sin webbplats www.charlesinspace.com, med bilder, videosekvenser, ljudupptagningar, bloggar, svarat på frågor som har ställts på webbplatsen, och mycket mer. Nu när Dr. Simonyi är tillbaka på fast mark, kommer han att fortsätt att dela med sig av sina erfarenheter. Dessutom kan barn över hela världen fortsätta att besöka den del av webbplatsen som kallas för “Kids’ Space” och kan där erhålla en officiell “Charles in Space Certificate of Achievement.”

– Jag tror att detta var den mest lyckade delen i min resa, sa Simonyi om satsningen på sin webbplats, Det blev faktiskt mycket bättre än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig.

Rymdturism.se vill också passa på att gratulera Dr. Simonyi för en lyckad resa ut i rymden, och hoppas att fler skall följa hans spår.

Videoskevens

 För att se en videosekvens av Simonyis återkomsten till Jorden, klicka här.


Källa: http://www.spaceadventures.com/index.cfm?fuseaction=news.viewnews&newsid=519
Foto: NASA TV

  • Liknande artiklar: