Charles Simonyi planerar för sin andra resa till ISS - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Charles Simonyi planerar för sin andra resa till ISS

Charles Simonyi planerar för sin andra resa till ISSSpace Adventures säger i ett pressmeddelande idag att Charles Simonyi, som åkte till den internationella rymdstationen 2007, planerar att bli den första betalande rymdturisten som gör en andra resa ut i rymden till våren 2009. Han tänker att börja träna med besättningen som ska gå ombord Soyuz TMA-14.

Den 60-åriga Charles Simonyi, genomförde en 13 dagar lång rymdresa i april förra året och vill nu göra om samma resa redan nästa år. Hur mycket han har betalat denna gång är ännu okänt. Men den förra mjukvaruutvecklaren som bland annat tog fram Word och Excel, betalade 25 miljoner dollar för sina första resa.

Space Adventures, med huvudkontor i Virginia, skapade rubriker 2001 när den första betalande rymdturisten, Dennis Tito, gjorde sin resa till den internationella rymdstationen. Sedan dess har företaget skickat upp ytterligare fyra personer, bland annat Charles Simonyi.

– Genom att en av våra klienter gör om sin resa, visar vi att en medverkan i ett rymduppdrag verkligen är fantastiskt och en respektingivande upplevelse. Det visar också på att marknaden är ännu större än vad vi tidigare trott eftersom vi nu går in i en ny fas då vi har kunder som vill göra sin andra resa., säger Eric Anderson, vd för Space Adventures.

I nästa vecka, den 6 oktober, kommer Space Adventures att arrangera en telekonferens för media med Dr. Simonyi för att diskutera detaljerna kring hans kommande rymduppdrag.

Space Adventures sjätte resenär, Richard Garriott, son till den förre NASA astronauten Owen Garriott är kommer att lyfta från Baikonur mot den internationella rymdstationen den 12 okrober.

Källa: http://www.spaceadventures.com/index.cfm?fuseaction=news.viewnews&newsid=636
Foto: Space Adventures

  • Liknande artiklar: