Drömmen är över för en av Virgin Galactics rymdturister - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Drömmen är över för en av Virgin Galactics rymdturister

Drömmen är över för en av Virgin Galactics rymdturisterEfter att ha väntat i sju år på att få komma ut i rymden med Virgin Galactic har riskkapitalisten Alan Walton bestämt sig för att inte vänta längre, och att han därmed ger upp sin dröm. Beskedet kom på hans 75-årsdag tidigare i år eftersom han inte längre anser sig vara så pigg och rask som han var förr.
Alan Walton var en av de 100 första som skrev upp sig för och betalade det fulla priset för en rymdresa, de så kallade "Founders", och han är bekymrad över de förseningar som projektet har drabbats av.

– Detta var ett beslut som jag önskade att jag inte hade behövt ta, sa Alan Walton.

Han har också bett om att få tillbaka de 200.000 dollar som biljetten kostade.

Rymdfart tar tid
Trots alla tester som Virgin Galactics rymdskepp har gått igenom, finns det fortfarande inget datum för den första uppskjutningen.

– Vi har sett en långsammare utveckling än vad många människor skulle vilja se, sa Erika Wagner vid X Prize Foundation.

Dock är John Gedmark, chef för Commercial Spaceflight Federation, nöjd med testflygningarna trots den länga tid det tar innan man kan lyfta.

– Allt inom rymdfart tar alltid längre tid än vad du tror från början, sa John.

Omkring 450 personer står i kö för för att flyga med Virgin Galactic. Ett litet antal av dessa, färre än 10, har hoppat av på grund av medicinska skäl eller andra orsaker.

– Våra kunder är otroligt lojala och ser med spänning framåt. De vill att det ska vara säkert. De vill att vi ska ta den tid som behövs för att vi ska få allt rätt gjort, säger George Whitesides, vd för Virgin Galactic.

Walton har förlikat sig med det faktum att han aldrig kommer att bli en astronaut, men anser att han tog det rätta beslutet. Nu har han flyttat fokus till sitt senaste äventyr, att investera i den amerikanska genetiken och entreprenören Craig Venters strävan att skapa artificiellt liv.

Vad tycker du, tog Alan Walton rätt beslut att hoppa av sin plats ombord SpaceshipTwo?

Källa: http://www.forbes.com/feeds/ap/2011/10/04/technology-us-sci-space-tourism_8714940.html
Foto: Reed Saxon / AP
  • Liknande artiklar: