En av Googles grundare bokar in en resa ut i rymden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

En av Googles grundare bokar in en resa ut i rymden

Sergey BrinSergey Brin, en av grundarna av Google, vill gärna åka ut i rymden och har därför gjort en delbetalning på 5 miljoner dollar för en framtida resa med Space Adventures. Med denna delbetalning blir Sergey Brin den första av sex i "Orbital Mission Explorers Circle" som samtidigt grundas av Space Adventures och som ger medlemmarna företräde på kommande turer. 

Brin var själv inte närvarande vid presskonferensen men lämnade ett kort uttalande där han sa att han var en stor anhängare till kommersialiseringen av rymden.

– Han kan välja att resa 2011 eller på en av de följande helt kommersiellt inriktade turerna, beroende på hur det passar in i hans planer, säger Eric Anderson, vd för Space Adventures.

Den 34-åriga Sergey Brin grundade Google under sin tid vid Stanford tillsammans med sin kompis Larry Page. Deras företag är idag en stor sponsor av Google Lunar X Prize, som är en tävling för att landsätta en obemmanad rymdfarkost på månen där vinnaren får 25 miljoner dollar. Den slutliga kostnaden för Brins resa till den internationella rymdstationen kommer sannolikt att hamna runt 35 miljoner dollar.

Källa: http://www.spaceadventures.com/index.cfm?fuseaction=news.viewnews&newsid=615
Bild: Los Angeles Times

  • Liknande artiklar: