Fem svenskar har nu en biljett för en rymdresa - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Fem svenskar har nu en biljett för en rymdresa

Fem svenskar har nu en biljett för en rymdresaI förra veckan hade Sverige besök av Virgin Galactic, världens första privata rymdresebolag. Under besöket fick rymdturism.se möjlighet att intervjua Virgin Galactics astronautchef Carolyn Wincer, som bland annat berättade att antalet svenska som har köpt sig en rymdresa har ökat.


Under de tre dagar som Carolyn var här träffade hon olika intressenter och personer inom svensk rymdturism samt besökte den kommande rymdutställningen på Tekniska Museet i Stockholm. Dessutom utbildades även en ny rymdreseagent från Upplevelseakuten i Stockholm. Senast en ackrediterade rymdreseagent utbildades i Sverige var 2009. Sedan tidigare finns det tre stycken ackrediterade rymdreseagenter i Sverige varav en från Upplevelseakuten. Utbildningen är ett steg i den förväntade ökningen av förfrågningar under 2011 inför de första rymdflygningarna med SpaceShipTwo som Virgin Galactic hoppas kommer att inledas nästa år.

Virgin Galactic har hittills sålt 410 biljetter till kunder från 45 olika länder.

– Hittills har fem stycken svenskar köpt en biljett, varav 1 är kvinna, berättar Carolyn för rymdturism.se.

Förutom smålänningen Bengt Söderqvist har alltså ytterligare fyra svenskar en biljett för en rymdresa, men de vill förbli anonyma.

Foto: Upplevelseakuten

  • Liknande artiklar: