Flera nya zeeländare har reserverat en resa med Virgin Galactic - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Flera nya zeeländare har reserverat en resa med Virgin Galactic

KiwisPrislappen på omkring 1,4 miljoner kronor har inte avskräckt 4 personer från Nya Zeeland att förbereda sig för en resa ut i rymden med Virgin Galactic. Hittills har 200 rymdfantaster från 30 länder anmält sig för en suborbital resa med en fösta flygning från New Mexico tidigast under den senare delen av 2009. Räknat efter befolkningsmängden kommer flest antal rtesenärer från Nya Zeeland, och är nummer 7 totalt sett. Tre av resenärerna kommer från Christchurch, och en kommer från den norra ön. 

Den första nya zeeländaren som skrev upp sig på Virgin Galactics lista var internetentreprenören Mark Rocket, som sa att det var inte lätt att få fram de 1,4 miljoner kronorna som biljetten kostade men att det var ett litet pris att betala för att förverkliga en livslång dröm.

– Det har varit en fantastisk investering eftersom jag har en så stor passion för detta, sa Mark.

Anledningen till att en annan resenär, fastighetsmäklaren Jackie Maw från Christchurch, anmälde sig var hennes passion för att flyga och hög farter.

– Jag är en född resenär, precis som de flesta Kiwis är eftersom vi är alltid befinner oss på en så avlägsen del av jordklotet., säger Jackie.

Ligger i nya zeeländarens gener att resa 

Carolyn Wincer, som är ansvarig för försäljningen av rymdresorna hos Virgin Galactic, kommer även hon från Nya Zeeland. Hon var förvånad över det stora intresset från hennes fädernesland.

– Det finns ingen motsvarighet till det någon annanstans i världen. Det ligger förmodligen i våra gener att resa, säger Carolyn.

Källa: http://www.stuff.co.nz/stuff/4118313a11.html
Foto: Carys Monteath / The Press

  • Liknande artiklar: