Guy Laliberté belyser vattenproblem via en tv-show från rymden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Guy Laliberté belyser vattenproblem via en tv-show från rymden

Guy Laliberté belyser vattenproblem via en tv-show från rymdenVideosekvens I den största TV-showen på – eller utanför – Jorden kunde människor världen över via TV eller Internet se liveföreställningar från 14 olika städer i ett evenemang som gick under namnet "Moving Stars and Earth for Water". Från rymden sammanförde Guy Laliberté artister och vanligt folk från hela världen i en stjärnkaskad av poesi, sång, och dans samt vetenskapliga föredrag för att stödja kampen för att alla ska ha tillgång till färskt vatten.

Bland deltagarna märktes bland annat USA:s förra vicepresident Al Gore, sångarna Bono, Shakira, Peter Gabriel och Joss Stone, skådespelarna Salma Hayek och Matthew McConaughy, och miljöaktivisten David Suzuk. Även allmänheten var involvera, genom en stadig ström av chat meddelanden via Facebook, som i rask takt rullade förbi i kanten av webbplatsen för Guy Lalibertés One Drop Foundation.

– Vattnet berörde mig och inspirerade mig. Vatten är en källa till liv. När jag för ett par år sen fick klart för mig att var 8:e sekund dör ett barn på grund av förorenat vatten visste jag att det var bråttom att göra något, sa Guy Laliberté från rymden.

Ett av de inslag som på förhand de flesta såg fram emot var ett samtal mellan Guy Laliberté och megastjärnan och rockartisten Bono, som också uppträdde med U2 vid en konsert i Tampa, Florida.

– Du är den första clownen i rymden och vi tycker att det är en fantastisk idé att du ger oss ditt perspektiv på vår lilla planet när du inte är på vår lilla planet utan istället tittar ner på den. Hur ser vi ut där uppifrån, hur ser vår lilla planet ut Guy?, sa Bono.

– Planeten Jorden ser så fantastisk ut men ändå samtidigt så skör, svarade Laliberté.

Balanserar vattendroppar på sin röda clownnäsa

Evenemanget som var en blandning av liveframträdanden och inbandade inslag, började med ett mer traditionellt Cirque du Soleil spinn innan det gick över till två avsnitt med Al Gore och David Suzuki och vidare till Lalibertes hemstad Montreal, där den internationellt hyllade författaren Yann Martel och den kanadensiska astronauten Julie Payette berättade en historia om en argumentation mellan solen och månen med vattnet insnärjat mellan dom.

Efter det avlöstes den ena konserten och uppträdande efter varandra i takt med att evenemanget gick från plats till plats världen över. Det hela avslutades med ett samtal tillsammans med astronauterna ombord den internationella rymdstationen som delade med sig av sina upplevelser och diskuterade forskningen kring vattenvård. Som sista punkt på evenemanget balanserade Guy Laliberté ett par droppar vatten som flöt omkring i tyngdlöshet på hans röda clownnäsa.

Produktionskostnaden för hela evenemanget är beräknad till mellan 6 och 10 miljoner dollar, vilket kan läggas ovanpå de 35 miljoner dollar som Guy Laliberté fick betala för sin egen resa till ISS. NASA Television kommer att sända hela evenemanget i repris den 11 och 12 oktober.Källa: http://www.google.com/hostednews/canadianpress/article
/ALeqM5jiUQnShKTw7D_m29JdnUK7d9t8ug

Foto: The Canadian Press / Paul Chiasson

  • Liknande artiklar: