Indiens första rymdturist genomför träning i tyngdlöshet - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Indiens första rymdturist genomför träning i tyngdlöshet

Santhosh GeorgeSanthosh George Kulangara, som planerar att bli Indiens första rymdturist, reste i tisdags till Kennedy Space Centre i Florida för att genomgå 4 dagars träning, med bland annat hälsokontroll och en 5 timmars flygresa med träning i tyngdlöshet. Detta för att vara så väl förberedd som möjligt för sin rymdresa som är planerad att ske 2009 eller 2010. 

När han över telefon från Mumbai talade med Indo-Asian News Service, precis innan han skulle flyga iväg till Florida, var Santhosh George mycket exalterad.

– Jag har ett fyra-dagars träningsprogram framför mig som startar på torsdag. Den mest kritiska punkten i programmet är resan i tyngdlöshet på lördag ombord ett specialkonstruerat flygplan. Förutom det, innehåller programmet ett antal andra kontrollerpunkter.

Träningen kommer att utföras i samarbete med Zero Gravity Corporation, ett företag som har lång erfarenhet av att träna astronauter. Den första träningsomgången för Virgin Galactics rymdresenärer påbörjades redan i maj detta år.

Bokade sin resa redan 2004

Santhosh George bokade sin resa med Virgin Galactics rymdskepp, VVS Enterprise, redan under 2004. Han är nummer 38 i den exklusiva skara människor som kallas "The Founders", dvs de 100 första betalande rymdresenärerna. Han avslöjar att resan, med resan till Florida inräknat, kommer att kosta honom motsvarande drygt 1.8 miljoner svenska kronor.

Någon nybörjare på att resa är dock inte Santhosh George. Han har besökt mer än 50 länder världen över, och har skrivit två stycken böcker kring sina resor och ytterligare två är under färdigställande. Han leder även ett populärt reseprogram för en av Indiens ledande TV-kanal, och är också administrativ direktör för Labour India Publications som tillhandahåller utbildningsmaterial åt skolbarn. För den nyfikne finns en webbplats, http://santhoshgeorge.com/,  som Santhosh George har startat där han berättar om sina resor världen runt och om sin kommande rymdresa.

Källa: http://www.indiaprwire.com/businessnews/20070807/23788.htm
Foto: http://santhoshgeorge.com/

  • Liknande artiklar: