Kommer Sergey Brin att flyga till den internationella rymdstationen? - Rymdturism.se

Kommer Sergey Brin att flyga till den internationella rymdstationen?


Deprecated: strtotime(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/com_content/article/default.php on line 96

Kommer Sergey Brin att flyga till den internationella rymdstationen?

Googles grundare Sergey Brin kan bli nästa rymdturist att färdas till den internationella rymdstationen, åtminstone om man ska tro Space Adventures.

Space Adventures vd Tom Shelley sade nyligen till Reuters att Brin, vars nettoförmögenhet är på drygt 30 miljarder dollar, har gjort en deposition för plats ombord en framtida Soyuz flygning till den internationella rymdstationen.

– Han betalade oss en deposition till när vi har en plats ledig, han har förköpsrätt. Vi skulle kunna ha en öppen plats under 2017, säger Shelley.

Brin och hans medgrundare av Google, Larry Page, har ett djupt intresse för rymden. Deras företag har sponsrat Google Lunar X Prize med 30 miljoner dollar för att inspirera privata företag och organisationer att ta fram den första privata rovern att landa på månens yta.

Men innan Brin blir aktuell för att ta sig upp till ISS kommer den brittiska sopran Sarah Brightman att i september 2015 genomföra en 10-dagars resa till rymdstationen. Biljettpriset för den resan var 52 miljoner dollar.

Källa: http://www.parabolicarc.com/2014/06/11/sarah-brightman-sergey-brin-fly-international-space-station/

  • Liknande artiklar: